Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Atak na Miloševića je atak na mene, nemam ništa protiv da Demokrate same pregovaraju o ulasku u Vladu

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović tvrdi je da nije štitio bivšeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića, već je pustio da institucije rade svoj posao

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović tvrdi je da nije štitio bivšeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića, već je pustio da institucije rade svoj posao.

On kaže da je atak na Miloševića bio atak na njega.

On je odgovarajući na pitanja novinara kazao da nema ništa protiv da Demokrate same pregovaraju o ulasku u Vladu.

“Imam puno obaveza oko državnih poslova. Građani rekli svoje na izborima. Neka se Vlada formira na demokratski način. Ko skupi većinu črka ga torta. Razgovarali smo sa Demokratama. Nemam ništa protiv da oni sami kao Klub pregovaraju o formiranju Vlade. Nemam rezervu prema tome”, istakao je on.

O stavu Upravnog odbora Prosvjetne zajednice

“Intencija je bila da se ne ugase štampani mediji. Nismo željeli da budemo u redu država gdje se ugasila štampa. To su novine različitih profila i vlasništva. Kada je riječ o liječenju djece, mi smo sa milionima eura pomogli liječenje od nekih rijetkiih bolesti. Tu smo da pomognemo koliko možemo. Ne bih ovdje miješao te dvije stvari. Naša procjena je bila da sa tom svotom možemo da pomognemo da se ne ugasi štampani mediji”, rekao je Abazović.

Institut Dr Simo Milošević će se očuvati

“Dr Simo Milošević će se očuvati. Prvu pomoć smo izvršili, opet ćemo im pomoći. Oni su u prethodne dvije do tri godine nagomili dug na 20 miliona eura. Dvije su solucije, da država bude stoprocentni vlasnik ili da proda svoje akcije. Moramo ga napraviti da ima najmanje četiri zvjezdice servis. Kakve veze ima trajekt sa Institutom. Stvarno imam problem sa IQ 86. Dakle dva su rješenja, da se mi odreknemo našeg dijela ili budemo stoprocentni vlasnik. Ja bih volio da država otkupi ostale akcije ali da vidimo koja je cijena”, poručio je on.

O trajektima

Abazović kaže da će država imati svoje brodove.

“Ban neće imati više svoje. Mislim da ovaj posao nosi solidnu maržu. Država uvećava kapital i kroz kupovinu brodova. Za ovu liniju tvrdim da će ostvarivati prihode. Mislim da će biti značajni. Ako otkupimo sve trajekte od Bana, imaćemo viška, pa će tako brod ako se pokvari neki, imati zamjenu”, naglasio je on.

Abazović je dodao da Vlada podržava da se gradi nova škola u Tivtu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve