Utorak, 9 Avgusta, 2022
Rubrika:

MEGAEKSKLUZIVNO Amfilohije za Aktuelno iz pakla poručuje: Ko potpiše izdajnički ugovor dabogda bio proklet tri puta i tri hiljade puta od mene!

Crna Gora mora imati svoju autokefalnu crkvu kao što je imala i prije, ja sam na tome radio jer sam morao da se nekako iskupim za sve grijehe koje sam nanio Crnoj Gori i Crnogorcima. Ali sve moje napore su srušili izrodi i izdajnici, kazao je u MEGAEKSKLUZIVNOJ izjavi za portal Aktuelno pokojni Amfilohije

Crna Gora ponovo je na udaru veleizdajničke klike predvođene trenutnim premijerom Dritanom Abazovićem i njegovim nalogodavacima iz Beograda Aleksandrom Vučićem i Porfirijem Perićem.

Takozvani ”temeljni ugovor” sa organizacijom poznatom kao svetosavska sekta (SS), koja se vodi pod akronimom SPC poslije mjeseci natezanja konačno je objavljen na sajtu Vlade, a najgori strahovi po pitanju njegovog sadržaja su se obistinili. Taj veleizdajnički dokument takozvanu SPC postavlja iznad zakona Crne Gore i čini je zasebnom paradržavom u državi.

Ukoliko bude usvojen ovaj groteskni akt omogućiće SS da proširi svoje obavještajno-bezbjednosne i propagandno-političke operacije, nakon čega će mnogo lakše raditi na sprovođenju krajnjeg cilja – integracije Crne Gore u granice ”srpskog sveta”, đe bi Crnogorci kao nacija konačno bili proglašeni za statističku grešku!

Razumljivo je da je ovakav izdajnički dokument naišao na negodovanje svih iskrenih patriota i ljudi kojima je Crna Gora u srcu, jer potpisivanjem ovakvog akta, ugroženi su sami temelji državnosti.

Dritan Abazović i Amfilohije: Ajde sad ga potpiši majstore!

Ali pored toga što su crnogorske patriote ogorčene sadržajem ugovora, sve glasnije je i nezadovoljstvo pripadnika srpskog korpusa u državi, koji ističu da je ovaj ugovor štetan jer predstavlja izdaju amaneta pokojnog lidera crnogorske filijale SS Amfilohija Đeda Radovića. Pojedini krugovi među crnogorskim Srbima, naglašavaju da je ovaj ugovor tolika izdaja da je i veliki broj profesionalnih Srba sramota što Dritan Abazović toliko želi da udovolji interesima Srbije i Aleksandra Vučića.

Da bi otklonili nedoumice koje su se javile kada je u pitanju nezadovoljstvo korpusa profesionlih Srba ”temeljnim ugovorom” sa takozvanom SPC, kontaktirali smo jednog od najvećeg autoriteta (pored Velibora Džomića) kada su pitanju temeljni ugovori – Amfilohija Rista Radovića Đeda.

Radović već skoro dvije godine boravi u paklu, iz kojega povremeno izađe da bi išao na časove montenegristike kod crnogroskih svetaca Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog.

Đedo je, kao i obično, bio veoma srećan što ga je naš onozemaljski dopisnik kontaktirao, jer, kako je kazao, već danima je u velikim mukama i ”želi da sa ovozemaljskom javnošću podijeli revolt koji je kod njega izazavo tekst takozvanog temeljnog ugovora”.

”Izdaja! Izdaja! I po tri i tri hiljade puta izdaja. Na to mogu da svedem moje mišljenje o tekstu takozvanog ‘temeljnog ugovora’ koji planira da potpiše Dritan Abazović. Taj ugovor je gotovo isti kao ona pisana kreatura koju je moj Zdravinjo Podoljub namjeravao da potpiše, ali nije mogao jer se previše napio. Iz temeljnog ugovora koji država Crna Gora treba da potpiše sa SPC, uklonjen je termin Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, na kojem sam insistirao kada se govori o četiri eparhije! Taj termin na prevaru i mimo moje želje, zamjenjen je nazivom Srpska pravoslavna crkva”, kazao je pokojni Radović našem dopisniku odgovarajući na pitanje ”zašto je sve veći broj profesionalnih Srba u Crnoj Gori nezadovoljan ugovorom”.

Ploča na Amfilohijevom grobu: Niđe se ne pominje SPC

Pokojni mitropolit, ne tako blaženopočivši, podsjeća da ni na njegovom grobu ne stoje riječi ”Srpska pravoslavna crkva“!

Amfilohije je kazao da je pred kraj života uvidio da Crnoj Gori po božijem i zemaljskom zakonu pripada pravoslavna autokefalna crkva i podsjetio je da se suprostavljao tadašnjem lideru takozvane SPC Irineju i njegovom šefu Vučiću. Međutim, kako je podsjetio, korona-kletva Crnogorskog Boga ga je spriječila da se iskupi na Zemlji, jer je hitno morao u pakao.

”Crna Gora mora imati svoju autokefalnu crkvu kao što je imala i prije, ja sam na tome radio jer sam morao da se nekako iskupim za sve grijehe koje sam nanio Crnoj Gori i Crnogorcima. Ali sve moje napore su srušili izrodi i izdajnici. Onaj psihotični Vučić i njegovi izvršioci radova ukinuli su Episkopski savjet u Crnoj Gori, a iz ‘temeljnog ugovora’, osim što je nestao naziv na kome sam insistirao – Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, nestala je i titula Arhiepiskopa cetinjskoga namijenjena predsjedavajućem Episkopskoga savjeta! Takođe je ukinuto proslavljanje ‘SVETOGA Mitropolita Petra Drugoga Tajnovidca Lovćenskoga’, koga sam za inat onima sa Kalemegdana, jednostrano proglasio za svetitelja. Ali sad nećemo o tome”, rekao je Amfilohije.

Podsjetio je na izjavu koju je dao za Aktuelno prošle godine kada je bivši premijer Krivokapić trebalo da potpiše temeljni ugovor.

”Paklene muke i sva iskušenja nijesu ravna bolu i gorkom ukusu razočarenja koje osjećam zbog odnosa mojih navodnih prijatelja i bliskih saradnika koji su me prodali kao polovno auto za šaku beogradskih srebrnjaka. Čak me i Dritan prodao, zaboravio je kako sam im u Ostrogu vladu sastavljao. Baš sam razočaran”, citirao je sebe Radović iz intervjua koji je ranije dao za portal Aktuelno.

Pokojni lider crnogorske filijale SPC, zamolio je našeg dopisnika da premijeru Abazoviću i svima koji budu željeli da potpišu ovakav izdajnički temeljni ugovor poruči:

”Dritane i svi vi izdajnici moga amaneta imam da vam poručim sljedeće: KO NE BIO VIJERAN RIJEČIMA KOJE SAM PO POSLJEDNJOJ ŽELJI NALOŽIO DA SE NAĐU U TEMELJNOM UGOVORU, DABOGDA ŽIVO MESO SA NJEGA OTPADALO,  BIO PROKLET TRI PUTA I 3.000 PUTA OD MENE! Pa ga vi potpisujte po nalogu Vučića i Perića. Izdajnici”, zaključio je Amfilohije.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, nije zasnovan na činjenicama i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na društveno-političke devijantne pojave.

Najnovije

Krivokapić: Moji omiljeni ministri koji šuruju s neustavnim premijerom nemaju moju podršku

Moji omiljeni ministri koji šuruju s neustavnim premijerom nemaju moju podršku - naveo je na Tviteru bivši premijer Zdravko Krivokapić, uz objavu fotografije iz...

Abazović i Spajić uslikani zajedno: Slučajni ili radni sastanak ?

Bloger i politički analitičar, i stalni gost emisije Javna rasprava na Anteni M Duško Kovačević objavio je pod oznakom “ekskluzivno” danas snimljenu fotografiju premijera...

Šćekić: Vlada može biti srušena samo ako Demokrate pogaze svoju izjavu časti

Potpredsjednik SNP-a, Dragoslav Šćekić podsjetio je na javno obećanje funkcionera Bečićevih Demokrata da svojom čašću i ličnim integritetom garantuju da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista,...

Boban Batrićević na Svjetskom kongresu jevrejskih studija u Jerusalimu

Profesor Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Boban Batrićević učesnik je Svjetskog kongresa jevrejskih studija u Jerusalimu koji se održava od 8. do 12. avgusta...

Basara: Joanikiju došlo iz dupeta u glavu

Piše: Svetislav Basara Znamo da srpske main stream elite, kako kulturne i političke, tako i crkvene — osim kad im to odgovara — simfonijski ne...

Najčitanije

Povezano

Kako je tzv. Temeljni ugovor ”ozakonio” diskriminaciju

Piše: Aleksandar Radoman U odgovoru na primjedbe koje su stigle na račun tzv. Temeljnog ugovora Dritan je Abazović, kroz usta svojega kabineta, pokazao zadivljujući nivo...

Joković: Doći će 19. avgust, sve će maske pasti

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković kazao je da rasterećeno očekuju 19. avgust i izglasavanje nepovjerenja Vladi. Istakao je da će tog dana...

Egzekutori

Piše: Montenegrina Čitava Crna Gora čekala je danima najavljivano izvršenje smrtne kazne nad njom i njenom istorijom. Ipak taj dan bi odjednom, sa nebesa. Sleće...

Radulović: I za Otvoreni Balkan poput Temeljnog ugovora moguća su iznenadna slijetanja

I prije nego što je neki dan u tajnosti potpisao Temeljni ugovor sa SPC aktuelni premijer Crne Gore Dritan Abazović afirmativno se izjašnjavao prema inicijativi Otvoreni...

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
05.07.2022-08:04 08:04

Izdajnici vas nevernika, graDZanera, muslimana i ostalih manjina ?

Ha20
05.07.2022-12:23 12:23
Reply to  Merlin

Ma sta velis srbaljska splacino ??

Evidence
05.07.2022-12:45 12:45

@ Merlin – Znam ovog Merlina. On je bio na ‘obradu kod Kačavende, koji mu je, bez sumlje ‘ugurao vjeru’ u direktnom kontaktu.

Ha20
05.07.2022-13:23 13:23
Reply to  Evidence

Haha ! Ova splacina ima vise profila prvo je bila Sara pa onda Super Hik a sada je malo presla na Merilin i ko zna sto sta drugo. U svakom slucaju mislim da ste u pravu to sto tvrdite ako je i bila kod Kacevande onda je ipak ostala nevina sprijeda posto kacevandin specijalitet su g*zice jer je on pedofilski guru broj jedan u SPC. Hvala na paznji.

Evidence
05.07.2022-13:14 13:14

Pih, pop Risto. Lažljivi izdajnički gad, najveći mrzitelj Crnogoraca i CG, ikad. Nanio nam je više zla, nego Ćuprilić… Omer paša Latas i svi ostali rušitelji CG zajedno. Slični po mržnji i zluradošću su jedino četničko piskaralo Matija, Bocoljub, (ludi fanatik Cuca), i mali kudravi Berija – Abaz.No oni su nemoćni epizodisti.

Za Evidence
05.07.2022-14:49 14:49

Ne želim ti ali ti ćeš biti daleko od raja po biblijski om temačenju! Zato se izvini jer ti želim dobro!

Ha20
05.07.2022-17:56 17:56
Reply to  Za Evidence

Jel to opet Rovca iz katuna bez struje pametuje ?

Tihana
07.07.2022-17:43 17:43

Risto Sotona. I iz groba je sotona. Glogov kolac za njega treba