Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Mnogo smrdi na nevolju

Teško da bilo ko može suvislo objasniti sve postupke sadašnje izvršne vlasti koja se prilično gnjavatorski održava na zaposjednutim pozicijama. Malo tehnička Vlada, malo tehnička Skupština. Sa jednom i jedinom vodiljom kao opravdanjem za počinjene štete – samo da ode Milo. Mada, prema svemu ispoljenom do sada, kada ne bi bilo Mila, morali bi sami da ga izmisle. Ukratko i očigledno, ne bi znali što će od sebe. I svojih kompleksa.

piše: Željko Vukmirović

Znao je Turgenjev šta radi. Njegov roman Dim je, još onda, pozivao Rusiju da se ugleda na Zapad. A okle…Iako ljubavna priča, podsmijavanje na račun tadašnje skorojevićke elite nije izostalo na stranicama romana ruskog pisca. Ni kod nas to sa dimom nije ispalo naročito drugačije. Doduše, ništa od ljubavi. Samo podsmijeh. I nešto smrada. Jer, bilo je dovoljno da dođe do trenja raspalog kaiša na motoru odrtog trajekta samo da nas podsjeti koga smo birali za vlast i elitu. I samo jedan gusti dim nam je ponovo otkrio kakvim stručnjacima, kakvim skorojevićima i kakvim štetočinama smo ukazali povjerenje.

A onda, kada dotrajali kaiš pukne, gaće same spadaju.

I ništa ne može da sakrije iskompleksiranost sadašnje vladajuće elite. Njihova opsjednutost vlašću i posvećenost sluganstvu tuđim interesima iznjedrila je samo frustracije kakvih se svijet do sada baš i nije nagledao. Ispali smo tek pristojno gradivo za regionalne i svjetske analitičare koji upozoravaju na sunovrat jedne nezavisne države.

Uostalom, teško da bilo ko može suvislo objasniti sve postupke sadašnje izvršne vlasti koja se prilično gnjavatorski održava na zaposjednutim pozicijama. Malo tehnička Vlada, malo tehnička Skupština. Sa jednom i jedinom vodiljom kao opravdanjem za počinjene štete – samo da ode Milo. Mada, prema svemu ispoljenom do sada, kada ne bi bilo Mila, morali bi sami da ga izmisle. Ukratko i očigledno, ne bi znali što će od sebe. I svojih kompleksa.

Eventualna pomisao o tome kako smo koliko do juče imali vodeću prosrpsku i prorusku političku koaliciju Demokratski front, te biznis smišljotinu URA ili uhljebljene prosrpske Demokrate, sada nestaje pred očima. Bez naročite vatre i žara, samo dim. Dok svi ti akteri postaju tek skup molećivih gubitnika koji se zarad “dubinskih” interesnih podjela u izvršnoj vlasti blamiraju poniznošću, pozivajući svoje članstvo da glasaju za drugog. Rijetko viđena nemoć.

Gusti dim sa jednog plovnog objekta nam je samo izbistrio sliku iskompleksiranih političara.

Mnogo smrdi na nevolju.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Life
26.03.2023-11:43 11:43

“…bilo je dovoljno da dođe do trenja raspalog kaiša na motoru odrtog trajekta samo da nas podsjeti koga smo birali za vlast i elitu. I samo jedan gusti dim nam je ponovo otkrio kakvim stručnjacima, kakvim skorojevićima i kakvim štetočinama smo ukazali povjerenje.”

Umije li ministar finansija a drugar autora ovo da pročita? Ne…

Milutin
26.03.2023-18:28 18:28

Kako i na koji načn obavijestiti Vaseljensku patrijašiju za ove rabote crkve Srbije.
Kako su nastavili oni će ovaj narod da polude.

Vicko
26.03.2023-18:31 18:31

Da to je ona neznalica konstatovala i još se predstavila kao stručnjak za strojeve Ivo Kordić koji nema uopšte iskustva i znanja za taj posao.