Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Gasi mješalicu, motaj kablove…

Sve što je vidljivo od PES-a je tek nešto glumatanja autoriteta koji se volšebno vazda koriguje i pegla. Dok ne zaglavi u običnoj krpljevini, kao jedinom mogućem epilogu ovog karijerističkog konglomerata ili ukupnog zbira svega i svačega.  

piše: Željko Vukmirović

Trenutna crnogorska vlast zapela je već u hodniku.

Savjet Evrope, prepoznat i kao “predvorje Evropske unije”, ali i kao samostalna međunarodna organizacija, bio je preveliki zalogaj za crnogorsku ekipu. Učešće predstavnika Crne Gore na Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope povodom prijema Kosova u članstvo rezultiralo je prikazom totalne raspolućenosti.

Ili, da stvari budu jasnije, gasi mješalicu, motaj kablove…

Nema tu ništa od pristojne betonske ploče.

Sastavljeni od jednog socijaldemokrate, jedne predstavnice desničarske partije DNP i jednog predstavnika vodeće partije na vlasti koja, bar prema raspoloživim dokazima, prikazuje isključivo kalkulativan identitet, crnogorski predstavnici su prikazali svu podijeljenost crnogorskog društva deklarativno složnog pristupanju Evropskoj uniji. U prevodu, rusvaj.

Predstavnik Socijaldemokrata, kao jedini opozicioni član i promoter izvornih socijaldemokratskih vrijednosti, učinio je samo što i većina evropskih predstavnika, uvažavajući činjenično stanje i težnju ka boljem suživotu. Tako je i glasao. Predstavnica desničarskog DNP-a je, pak, u najboljoj tradiciji izvršioca naloga dosljedno ispratila hegemonističku formu “srpskog sveta” i načela teorije zavjere na kojima počiva svijet iz kojeg dolazi. Tako je i glasala.

A onda je nastupilo ono od čega se ledi krv u žilama.

I predstavnik vodeće crnogorske partije PES je posegnuo za već iskušanim i beskičmenim glasom suzdržanog. Dosljednost se ovdje ogleda i u nešto straha od količine štete ako se zamjere predstavnicima “srpskog sveta”. Doduše, dosljednosti ima i u raspodjeli države kao plijena koji, prema već smišljenim zaduženjima i zaduživanjima, dominira kao opcija. Zapravo, ta računica se može smatrati jedinim vidljivim obrisom identiteta trenutne crnogorske vlasti.

PES na dnevnom nivou dokazuje da nemaju pojma gdje se nalaze i što rade. To bar svakodnevno potvrđuju i njihov predsjednik i premijer i ministri PES-a. Baš kao što ni građani Crne Gore nemaju pojma što sve mogu da očekuju od ove već razjedinjene političke partije.

Sve što je vidljivo od PES-a je tek nešto glumatanja autoriteta koji se volšebno vazda koriguje i pegla. Dok ne zaglavi u običnoj krpljevini, kao jedinom mogućem epilogu ovog karijerističkog konglomerata ili ukupnog zbira svega i svačega.

I to bi bilo to sa ozbiljnim radovima na državnom prosperitetu.

Gasi mješalicu, motaj kablove…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Klovnovska prolaznost

Grozan film

Poniznost do bola

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
18.04.2024-09:47 09:47

Poklanjam besplstno korpu za njusku – metalnu za svetosavskog terijera Carapica.

cetinje
18.04.2024-09:50 09:50

A sto se “prispalo”Ivanovicu,mora da mu je korito bilo obilno guis vepre posrbljeni.

dragan
18.04.2024-10:00 10:00

Svaka cast Gospodine. Respekt.

RIR
18.04.2024-10:38 10:38

. Nemaju petlje nizasto u korist Crne Gore i njenoga dobra ,sve je to pod kontrolom BG -jedno pricaju drugo rade …Da nijesu pod kontrolom BG nesoja on bi reagovao protiv premijera ali dok god postuje tamo neki njihov /tajni/dogovor ,moze samo da iskace iz toga dogovora ali dozirano ..Tako trojka na vrhu je potpuno ista ,samo su razlike u nijansama -cilj je isti !

Kikiz
18.04.2024-13:45 13:45

Mijesaj rucno.