Četvrtak, 23 Septembra, 2021
Rubrika:

AMFILOHIJE SE JAVIO PORTALU AKTUELNO I PORUČIO PREMIJERU ”Ako potpišeš izdajnički ugovor dabogda živo meso sa tebe otpadalo!”

''Tek kad smo dobili informaciju da je omiljeni portal pokojnog mitropolita - Aktuelno, objavio tekst da će premijer pogaziti Amfilohijev amanet shvatili smo o čemu se zapravo radi. Đedo, koji je Aktuelno toliko volio i cijenio za života nije mogao da podnese teret istine, koju ste objavom teksta juče izručili na njegovu i ovako napaćenu dušu koja se bori sa silama bezdana nakon što ga je stigla nemilosrdna kletva Crnogorskog boga'', rekli su naši izvori. 

Delegacija podvižnika iz podostroških pećina, prilikom jučerašnje službene posjete grobu lidera Srpske crkve u Crnoj Gori Amfilohija Radovića u kripti Hrama Hristovog Vaskrsenja, doživjela je neopisiv šok jer su svjedočili metafizičko-religijskom čudu, koje neće zaboraviti do kraja svog ovozemljskog bivstvovanja.

Juče oko 12 sati, dok su obilazili kriptu Hrama u Podgorici u kojoj je ukopan duhovno-ideološki otac prve teokratske vlade u istoriji Crne Gore Amfilohije Radović, ostali su zaprepašćeni i konsternirani od straha kada se velika betonska ploča zatresla od vibracija koje su, kako su kazali, dolazile iz samih dubina bezdana.

Čudo!

Insajderi portala Aktuelno iz Mitropolije crnogrosko-primorske privrženi očuvanju lika i ideologije pokojnog Amfilohija javili su Uredništvu portala Aktuelno za ovaj čudesni događaj koji je u krugovima unutar pravoslavne zajednice u Crnoj Gori već okarakterisan kao čudo!

”Teška ploča iznad groba pokojnog mitropolita  pomjerila se pod pritiskom nečega što se isprva osjetilo kao niz jakih vibracija i potresa koji su odjeknuli kroz čitav hram. Delegacija od pet monaha podvižnika je odmah pala na koljena i počela da ljubi mermerni pod u stilu koji je patentirao premijer prve teokratske vlade Zdravko Krivokapić. Znali su da pokojni Amfilohije želi da im se obrati”, kazali su insajderi portala Aktuelno iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Đedo se prevrće u grobu

Kako su kazali naši izvori bliski unutrašnjem duhovnom krugu sačinjenom od pravoslavnih staraca, bilo je jasno da se pokojni mitropolit prevrće u grobu, ali delegaciji podvižnika nije bilo jasno zbog čega.

”Tek kad smo dobili informaciju da je omiljeni portal pokojnog mitropolita – Aktuelno, objavio tekst da će premijer pogaziti Amfilohijev amanet shvatili smo o čemu se zapravo radi. Đedo, koji je Aktuelno toliko volio i cijenio za života nije mogao da podnese teret istine, koju ste objavom teksta juče izručili na njegovu i ovako napaćenu dušu koja se bori sa silama bezdana nakon što ga je stigla nemilosrdna kletva Crnogorskog boga”, rekli su naši izvori.

Da bi zaprepašćenje podostroških podvižnika bilo objašnjeno, i da bi čitaocima na pravi način predstavili patnje kroz koje prolazi duša upokojenog mitropolita, moramo podsjetiti da je portal Aktuelno juče objavio informaciju da  premijer Zdravko Krivokapić, osim izdaje crnogorskog naroda (što je postalo uobičajena praksa nove vlasti), potpisivanjem temeljnog ugovora sa SPC namjerava da pogazi amanet pokojnog Đeda.

Krivokapić izdao Amfilohija: Ni pričešće ga neće spasiti od kletve

Nepopularni Podoljub namjerava da pljune i baci u kanalizaciju duhovnog bezdana laži i manipulacija, ne samo amanet koji mu je ostavljen, već i uspomenu na svog duhovno-ideološkog oca Amfilohija koji ga je postavio na poziciju političke moći.

Kao što smo juče objavili, po nalogu nezvaničnog patrijarha SPC Aleksandra Vučića i izvršitelja njegovih naloga Porfirija Perića, iz temeljnog ugovora koji država Crna Gora treba da potpiše sa SPC, uklonjen je termin Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, na kojem je pokojni Radović insistirao kada se govori o četiri eparhije. Taj termin na prevaru i mimo želje pokojnog Amfilohija, zamjenjen je nazivom Srpska pravoslavna crkva.

Izdaja ”političko-ideološkog nedonoščeta”

U cilju razrješenja ovog problema koji je iz temelja potresao čitavu političku scenu u Crnoj Gori, dopisnik portala Aktuleno iz onostranog svijeta spuštio se u dubine bezdana da bi kontaktirao pokojnog lidera SPC u Crnoj Gori i čovjeka koji je politički tvorac aktuelne vlasti – Amfilohija Radovića.

Popularni Đedo je bio veoma srećan što smo ga kontaktirali, jer, kako je kazao, u mračnim dubinama u kojima je završio zbog grijehova prema Crnoj Gori i Crnogorcima, imao je dugo vremena da razmišlja. Iako se pomirio da mora da odsluži kaznu koju su mu nametnuli Crnogorski Bog i Sveti Vasilije Ostroški, pokajnik Đedo je kazao da ga je najava izdaje njegovog, kako ga je oslovio, ”političko-ideološkog nedonoščeta Podoljuba – potresla jako i duboko, kao osvetnička munja svetog arhangela Mihaila”.

”Nagovještaj mračne sudbine nadvio se nad plećima napaćene Crne Gore, a za narodom ne plaču samo Petrovići, Sveti Vasilije i ostali crnogorski sveci, već i Nemanjići i Sveti Sava. Jer svima onima koji žive u mračnom dobu vlade koju sam ličnu ustoličio, ni pakao neće teško pasti, vjerujte mi iz prve ruke”, rekao je Amfilohije našem onozemaljskom dopisniku.

Što mi učinje nesrećo!

Mitropolit je dalje istakao da je dovođenje Krivokapića i njegovih ”aspotola” na vlast u Crnoj Gori, njegov najveći grijeh za koji tek treba da mu bude suđeno. Kazna će zavisiti od razmjera destrukcije aktuelne crnogorske vlasti. Đedo je već svjestan da ga očekuje surova kazna koja će se pridodati na onozemaljsku robiju koju već izdržava.

Krivokapićeva izdaja ga dotukla

Amfilohije je, kako je kazao, bio spreman na sva ta iskušenja, ali kaže da je njegovu napaćenu dušu dotukao izdajnički potez premijera Krivokapića koji je ”pogazio njegov amanet”.

”Ova vlada i moje duhovno-političko čedo koje sad svi zovu Podoljub, zaboli su otrovnu žaoku izdaje koja je kao grom svetog arhnagela Mihaila proburazila moju i ovako napaćenu dušu. Sve paklene muke koje proživljavam zbog grijehova prema Crnoj Gori nijesu ništa naspram bola koji me zadesio, kad sam saznao da Krivokapić oće da potpiše ugovor u kojem je izmjenjeno sve za šta sam se za vrijeme boravka na Zemlji zalagao”, rekao je Amfilohije.

Upokojeni mitropolit, ne tako blaženopočivši, podsjeća da ni na njegovom grobu ne stoje riječi ”Srpska pravoslavna crkva”.

”Ne znam što je Zdravku i onom malom Leposaviću, oni znaju da nikad nijesam htio da u temeljnom ugovoru stoji Srpska crkva, već Pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Ako to potpišu ne samo što će izazvati gnijev časnog crnogorskog naroda, već će na sebe navući prokletstvo”, kazao je Amfilohije.

Kletva iz dubine bezdana

Upokojeni lider SPC za kraj, ljubazno je zamolio našeg dopisnika da premijeru Krivokapiću i svima koji budu željeli da mijenjaju njegove riječi iz temeljnog ugovora poruči sledeće:

”Zdravko i svi vi izdajnici moga amaneta imam da vam poručim sljedeće: KO NE BIO VIJERAN RIJEČIMA KOJE SAM PO POSLJEDNJOJ ŽELJI NALOŽIO DA SE NAĐU U TEMELJNOM UGOVORU, DABOGDA ŽIVO MESO SA NJEGA OTPADALO,  BIO PROKLET TRI PUTA I 3.000 PUTA OD MENE!”, zaključio je Amfilohije.

Nakon ove intervencije našeg dopisnika  i podostroški monasi su mogli da odahnu, makar na kratko, jer je misterija vibrirajuće kripte bila konačno razriješena.

Teret otkrovenja je sada na nesrećnoj Vladi čija je bezizlazna situacija, osim političke dobila i metafizičko-religijsku dimenziju…

Uz aistenciju onostranog dopisnika, priredio: Balša Knežević

 

Najnovije

Albanija uvela obaveznu vakcinaciju svih poslanika

Albanski parlament je danas donio odluku o obaveznoj vakcinaciji svih poslanika protiv koronavirusa. Poslanik vladajuće Socijalističke partije Taulant Bala je rekao da su se lideri...

Više nikšićkih naselja ostaće u subotu bez struje

Iz crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopštili su da će zbog planiranih radova na mreži, u subotu 25. septembra, bez napajanja električnom energijom ostati naselja...

Direktor Moderne saopštio kada očekuje kraj pandemije

Izvršni direktor kompanije Moderna Inc Stefan Bansel izjavio je da će se pandemija koronavirusa završiti za godinu dana, s obzirom na to da povećana...

Za ulazak u ovu državu potrebno da se položi ekološka zakletva

Kako bi stali na put uništavanju životne sredine, stanovnici 13. najmanje države na svijetu su odlučili da svako ko želi da uđe u ovu...

U Somaliji otvoren bioskop nakon 30 godina

U Somaliji je prvi put nakon 30 godina održana projekcija filma uz jake bezbjednosne mjere. Projekcija je održana u Nacionalnom pozorištu Somalije koje je ranije...

Najčitanije

Povezano

Sinod danas o najmanje četiri predloga Temeljnog ugovora

Sinod SPC razmatra na današnjoj sjednici predloge temljenog ugovora između Crkve i Crne Gore, potvrđeno je Tanjugu u SPC. Na stolu će se naći čak...

Joanikije: Da je ustoličenje održano u Podgorici, nastao bi haos, Crna Gora bi bila ugrožena

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Joanikije kazao je da bi volio da mu neko objasni u čemu je njegova odgovornost kada su posrijedi događaji na Cetinju...

Pusić: Najbrutalnije miješanje SPC u politiku Crne Gore nije bilo ustoličnje na Cetinju, već formiranje Vlade

Događanja na Cetinju i retorika nakon toga podsjećali su na početke devedesetih, čega se Hrvatska dobro sjeća, kazala je u našoj emisiji “Drugačija radio...

SUŠTINA NAŠE SVAKODNEVNICE Svetosavski kult, vjeronauka i pedofilija

Kilavi pokušaji destruktivne grupe diletanata koji trenutno obavljaju vlast, da neočetničkom rekonstrukcijom anarhističke vlade gurnu Crnu Goru u još dublji mrak svetosavske teokratije, nije...

Komentari

21 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
walter
20.04.2021-13:15 13:15

:-) :-) Humor to božansko umjeće rijetkima je dano da kroz smijeh kažu: ISTINA.Kako je mudri Njegoš istakao : “Smijeh činjet od sramotnog bježat,tu grijeha nema nikakvoga” Ujedno koristim priliku da portalu 2AKTUELNO” u ime građana i Dijaspore čestitam na patentu “EST EXTRA SENZORNE TELEFONIJE” o kojem je vijest u potonje dvije URE obišla vascijeli svijet.

Kletva
20.04.2021-13:40 13:40

Portal Aktuelno – pa vi ste genijalni !!! Kakav tekst, hahahahaha…hvala, bas ste me nasmijali !!!

Gagi
20.04.2021-14:21 14:21

hahaha Fantastično! Svaka čast B.Kneževiću zajedno sa asistencijom . Uljepšaste mi dan.

Naroz
20.04.2021-14:28 14:28

Zarad preciznog lociranja lokaliteta u kojemu se na vjećni počinak uputila duša našeg popularnog Djeda, napomenuću na jedan dramatični dogadjaj, koji je iz nekog razloga promakao našim medijima, pa i mom favoritu, portalu Aktuelno. Naime 6. decembra prošle godine u 8h u Momiškom hramu (danas uprava za kadrove p.a.), služena je liturdjija povodom četrdeset dana od upokojenja popularnog Djeda. Taj dan pravoslavni vjernici smatraju za dan kada duša napušta tijelo i putuje, da li u raj ili pakao, zavisno od zasluga… Medjutim u 8h19min, dolazi do pomenutog dramatičnog dogadjaja, zemljotres jačine 4,4 stepena rihterove skale, epicentar na dubini 16 km.… Pročitaj više »

Baba
20.04.2021-15:53 15:53
Reply to  Naroz

To je djedo kašljucnuo!

Milica
20.04.2021-14:53 14:53

A vi ste odlicni.Presmijah se

Djomaa
20.04.2021-15:40 15:40

Zar se ne ide gore,kad se umre?

Zurka
20.04.2021-16:19 16:19

Sad bez sale zna li se sto se desava sa djedom je li bio pred strasni sud..kako prodje???

Mrmot
20.04.2021-16:24 16:24

E GOVNA OD GOVANA J…. VAS USTA POSRANA IZDRKOTINE OD PORTALA SRAM VAS BILO

pero
20.04.2021-21:36 21:36
Reply to  Mrmot

Ajde glibava i prmitivna cetnicino na te cetnick4 portale i tamo s…

Nikola
20.04.2021-17:09 17:09

Za [email protected] Nijedna se vera ne ismejava. Ni islamska ni budisticka ni hriscanska ni …. Bog je najvisi sudija!

Santinel
20.04.2021-20:40 20:40
Reply to  Nikola

Dje ti vidiš hrišćansku vjeru kod SPC? Fašistička, svetosavska sekta, koja je svoju ideologiju temeljila na Adolfu Hitleru i Srbima kao izabranom narodu. Je li vam to hrišćanstvo? Je li vas Hrist učio da ne pravite idole, posebno ne od magaraca? Napravili ste od vjere ideologiju i ratnu zastavu pod kojim ste prolili krv na desetine hiljada nevinih žrtava. I onda hoćete svoja nedjela da zatrpate kao mačka nečist!

krstmojanski
20.04.2021-17:11 17:11

I nama u Zeti ,sa visina ili dubina ,dje obitavaju oni od uticaja -javilo se
-:Ko Zdravku bio vjeran od ljudi i Boga bio ceran.
A ko potpisao Temeljni ugovor,na stetu drzave CG, a po diktatu BG popova i Ace picoustoga ili taj dokument samo podrzao – Bog mu sudio tako da mu se ruka osusila ,a ako tim dokumentom zatire sve crnogorsko tako ce i Svvisnji zatrijeti sve njegovo…

neko
20.04.2021-17:44 17:44

ocemo jos

Crnogorka
20.04.2021-20:19 20:19

Sram vas bilo. Onome ko je ovo pisao, rugali se tako sa ocem rođenim.

Cgmoja
20.04.2021-21:26 21:26

Bravo za tekst

pero
20.04.2021-21:40 21:40

Svetisavlje nije nikakve vjere već krvava nacifašistička genocidna ideologija. Utemeljitelj svetisavlja SPC mantijaš Nikolaj Velimirović je 1935 govorio da je sveti Sava preteča Adilfa Hitlera. Svetisavske horde su se i ponašale kao Hitlerove jer ih je podučavao najveći antisemita u Evropi srpski vladika Nikolaj Velimirović odlikovan Hitlerovim gvozdenim krstom. Velimirović je govorio: – Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola. Svetisavci su 1941 ekspresno poklali sve Jevreje u Srbiji i pohvalili se Hitleru da su stvorili prvu Judenfrei državu u Evropi. Američki pisac Aleksandar Hemon je tvrdio… Pročitaj više »

deki
20.04.2021-21:50 21:50

hahahahahahahaha, eto takva je i njihova sva istina

rale
21.04.2021-08:15 08:15

Balsa ti si pozitivno lud i mislim da si dosao na prvo mjesto cg novinara ali i postao si covjek koga servi trenutno najvise mrze..moram priznati da je to laskava titula i ljunomoran sam zbog toga….

Krsto
21.04.2021-09:37 09:37

Tresla se ploca Sava Savanovic bio krenuo u setnju…Seljaci pripremise kolac a Purku dadose adzijazmu..Al Purko se prepade i Izlete leptirak…Purko prosu adzijamzu prekasno…Doticni Leptirak je sad opsednuo izvjesnu princezu Leptiricu cerku laznog kralja Bocoljuba..

Simo
21.04.2021-09:44 09:44

Kazu Sveti Otac Vasilije Kacavenda predozirao s vijagrom pa preminuo..I tako sahrani SPC njega uz sve pocasti kao sto dolikuje njihovom svijetom ocu..Kad ne bi dugo poce se tresti ploca na njegovom grobu..Popovi sta kud ce podignu plocu i ponovo sahrane Kacavendu ali sada portbuske…i tako bjese sve u redu nekih par rmjeseci…Kad odjednom svi Kineski mediji javljaju vijest -neka nepoznata sila poHebava Kinu kako hoce..