Crnogorski književnik Milorad Popović, kazao je gostujući na Hrvatskoj radio televiziji (HRT) da su litije koje već dva mjeseca organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) bizarne i da su “hibrid Islamske revolucije i Kju-kluks-klana (KKK)”.

FOTO: Screenshot

“To je događanje naroda na jedan mračniji i retrogradniji način. To je neki hibrid islamske revolucije i Kju kluks klana. Velika masa ljudi koja nosi svijeće, ispred ide neki auto sa megafonom, pjeva neki ženski glas ‘Ne damo svetinje’. To je nepojmljivo za Evropu 21. vijeka, zaista bizarno”, rekao je Popović gostujući u emisiji “Jedan na jedan” voditelja Romana Bolkovića na HRT-u.

Odgovarajući na pitanje zašo je SPC “skočila u odbranu objekata”, Popović je, između ostalog, kazao:

“Zakon ne implicira kome će pripasti te crkve. SPC želi da pokaže da su oni država u državi, oni nemaju status pravnog lica a mitropolit Amfilohije tvrdi da je crkva stvarala crnogorsku državu, što je istorijski netačno jer je Duklja 200 godina starija od episkopije Svetog Save”, rekao je Popović.

On je kazao da danas živimo u jednoj sekularnoj državi ali da “SPC smatra da je Crna Gora privremena država i da ona ne može da opstane”.

“SPC ne priznaje crnogorsku nacionalnost, Amfilohije naziva Crnogorce ‘đilasovim kopiladima’, njegov mentalni sklop više priliči jednom naredniku žandarmerije nego hrišćanskom episkopu. Ja ne mogu da vjerujem da taj čovjek vjeruje u boga, makar ne hrišćanskog jer sa lakoćom falsifikuje i izmišlja. Njegova zavjetna misao je da uništi Crnu Goru”, rekao je Popović.

Kazao je da “Srbija vodi ratnu propagandu protiv Crne Gore”.

Cijeli intervju pogledajte ovdje:

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve