Amasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović bio je danas na razgovoru u Ministarstvu vanjskih poslova u Podgorici. On je juče pozvan na razgovor u MVP nakon što je na Facebooku komentarisao emitovanje pjesme hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona na Javnom servisu Radio Televizije Crne Gore.

On je nakon izlska iz zgrade MVP-a objasnio zašto je na Facebooku komentarisao Javni servis i emitovanje Thompsonove pjesme.

“Poštujem državu Crnu Goru, ali sam ja kao i srpski narod posebno osjetljiv na ustaštvo”, rekao je Božović između ostalog.

Božović je napisao da smatra da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i počinioca adekvatno sankcionisati.

Danas je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović rekao da strani ambasadori nijesu pozvani da se miješaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara.

“Mislim da strani ambasadori nijesu pozvani da se miješaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara”, saopštio je Darmanović na konferenciji za novinare.

Ambasador Srbije je nedavno prisustvovao sahrani istoričara Vlada Jovićevića, iako je Nacinalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti propisalo da sahranama mogu prisustvovati članovi najuže porodice.

Božović je početkom januara ove godine bio pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova povodom dešavanja u Beogradu nakon što je u Crnoj Gori usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti i pokušaja paljenja crnogorske zastave.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve