Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je obnavljanje svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju MCP.

Amfilohije Radović

Amfilohije je naveo da će biti obnovljen manastir na Briskoj gori koji je, kako je rekao “srušen od strane bezbožne vlasti”, navodi se u saopštenju MSC posle službe u manastiru Dajbabe.

“Da obnovimo i crkvu na Lovćenu. Sada podižemo i crkvu patrijarha Gavrila u njegovom selu Vrujcima. Pa sada prije nego što se vratimo na Lovćen, što će nadam se biti iduće godine, da podignemo prvo 20. crkvu koja je sletjela sa Lovćena”, kazao je Amfilohije.

On je podsjetio na amanet kralja Nikole i na položen temeljac za crkvu Svete trojice između Biljarde i vladinog doma, a u toj crkvi bi trebalo da budu pohranjene tri najveće svetinje Cetinjskog manastira.

“Sve što je srušeno, Crkva Božija obnavlja, a najviše srušene ljudske duše zatrovane grijehom i drugim nesrećama i smrtoljubljem. Crkva Božija vaskrsava duše kao što je vaskrsnula ovaj narod Božiji”, rekao je Amfilohije.

On je poručio da tamo gde ima vjere ima i pravde i sloge i ljubavi.

“Krenuli smo putem kojim idemo vjekovima”, dodao je.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
John
John
09.09.2020-05:23 05:23

Podigni jos jednu crkvu za Abazovica