Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada dala saglasnost: Regionalni vodovod povećava cijene usluga

U saopštenju Vlade se ističe da su povećanja zanemarljiva za krajnje korisnike, te da će Regionalni vodovod  poboljšati prihode za skoro 250.000 eura

Na jučerašnjoj sjednici Vlade donijeta je odluka kojom je odobreno da Regionalni vodovod Crnogorsko primorje poveća cijene vode lokalnim vodovodima.

U saopštenju Vlade se ističe da su povećanja zanemarljiva za krajnje korisnike, te da će Regionalni vodovod  poboljšati prihode za skoro 250.000 eura.

Odbor direktora DOO “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” na sjednici od 18. jula 2023. godine, tražio je da se koriguju cijene vode, budući da to društvo od 2016. godine nije mijenjalo cjenovnik.

“Kontinuirano raste stopa inflacije u Crnoj Gori, pa je Odbor direktora donio Odluku kojom je utvrdio nove cijene vode, primjenom indeksa potrošačkih cijena u Crnoj Gori, zvaničnih podataka Monstata, cijena derivata, električne energije itd. Odlukom su utvrđene cijene isporuke vode i to 0,40 eura/m3 za kontinuiranju isporuku vode lokalnim vodovodima, 0,56 eura/m3 za isporuku vode preko šest mjeseci i 0,79 eura/m3 za isporuku vode od tri do šest mjeseci”, navodi se u saopštenju Vlade.

U diskusiji je naglašeno da će primjenom novog cjenovnika, u uslovima kontinuirane isporuke vode, prihod Regionalnog vodovoda biti veći za oko 249.000 eura, što će značajno olakšati poslovanje preduzeća, dok će uticaj povećanja cijene na krajnje korisnike biti gotovo zanemarljiv, jer će računi za prosječan mjesečni utrošak vode od 20 m³ biti uvećani samo za 30 centi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve