Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Anđušić o cijenama: Ono što su građani Crne Gore 2019. godine kupovali za 50 eura danas košta 130 eura

''Naravno, tu su globalni faktori, inflacija, nije realno da 2019. godne budu iste cijene kao danas, ali ove razlike nijesu normalne. Tvrdim da su u regionu i EU te razlike višestruko niže'', rekao je Anđušić

Na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore poslanik DPS-a, Mihailo Anđušić, govorio je o efektima akcija Stop inflaciji i Limitirane cijene, kojom se ograničavaju cijene pojedinih proizvoda u Crnoj Gori, te o iskazanom nezadovoljstvu građana kroz brojne ankete.

Ističući da su se ovakvi problemi se u ozbiljnim državama u posljednjih godinu dana rješavali paketima mjera koji teže milijarde eura u svim sektorima i svim branšama, Anđušić je napravio paralelu između kupovine moći građana Crne Gore 2019. i 2020. godine i danas. On je građane informisao da ono što su tada, prije zvaničnog stupanja na snagu programa Evropa sad, mogli da kupe za 50 eura, danas košta čak 130 eura.

„Naravno, tu su globalni faktori, inflacija, nije realno da 2019. godne budu iste cijene kao danas, ali ove razlike nijesu normalne. Tvrdim da su u regionu i EU te razlike višestruko niže“, zaključio je Anđušić stavljajući javnosti na uvid flajer sa cijenama iz 2019. godine kojim je potkrijepio navedene tvrdnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve