Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Uprava prihoda i carina i Guardia di Finanza će saradnju produbiti memorandumom

Direktor Bulajić je saopštio da je Uprava prihoda i carina izuzetno zainteresovana za jačanje saradnje sa Guardia di Finanza, jer predstavlja uzornu instituciju, u čije se kvalitete i sam uvjerio tokom nedavne studijske posjete Glavnoj komandi Guardia di Finanza u Rimu i Luke Đoja di Tauro

Direktor Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić danas je, sa saradnicima, održao sastanak sa odlazećim komandantom III Operativnog odjeljenja Generalne komande Guardia diUprava prihoda i carina Finanza, generalom Đuzepeom Arboreom, njegovim nasljednikom Luiđijem Vinćiguerom i pukovnikom Đampjerom Karijerijem, ekspertom Guardia di Finanza iz Ambasade Italije u Albaniji.

“Prvi čovjek UPC i general Arbore su naglasili spremnost da se saradnja između Uprave prihoda i carina i Guardia di Finanza formalizuje kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji, čime bi se stvorio osnov za dalje jačanje i produbljivanje partnerskih odnosa”, saopšteno je iz UPC-a.

Direktor Bulajić je saopštio da je Uprava prihoda i carina izuzetno zainteresovana za jačanje saradnje sa Guardia di Finanza, jer predstavlja uzornu instituciju, u čije se kvalitete i sam uvjerio tokom nedavne studijske posjete Glavnoj komandi Guardia di Finanza u Rimu i Luke Đoja di Tauro.

“General Arbore je istakao veliko zadovoljstvo saradnjom sa Upravom prihoda i carina Crne Gore, navodeći da je djelokrug rada dviju institucija prilično sličan, što predstavlja osnov za unapređenje saradnje posebno u dijelu finansijskih istraga, suzbijanja krivičnih djela, prekograničnog šverca i drugih oblika kriminala”, navodi se u saopštenju.

Bulajić je naglasio da je Guardia di Finanza primjer profesionalne službe koja u pogledu operativnih segmenata i institucionalne saradnje, sa ostalim nadležnim organima, predstavlja putokaz za našu službu u dijelu daljeg razvoja i profesionalizacije.

„Posebno je važna razmjena informacija u kontinuitetu i na dnevnom nivou. Cilj saradnje je da se pošalje snažan odgovor na velike izazove u dijelu zaštite carinskog područja i suzbijanja kriminalnih aktivnosti“, poručio je direktor Bulajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve