Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Snažna podrška Italije u daljem radu Uprave carina

Akcenat je, kako je saopšteno iz UC, stavljen na dalji razvoj profesionalizacije, depolitizacije i na što bolju transparentnost rada Uprave carina.

Vršilac dužnosti direktora Uprave carina (UC) Vladimir Bulajić susreo se danas sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom a tokom susreta razgovarano je o jačanju dosadašnje kvalitetne saradnje između institucija koje se bave finansijskim istragama i sprečavanjem svih vidova kriminaliteta.

Akcenat je, kako je saopšteno iz UC, stavljen na dalji razvoj profesionalizacije, depolitizacije i na što bolju transparentnost rada Uprave carina.

U tom kontekstu bilo je riječi o prošlogodišnjim konstruktivnim posjetama crnogorskoj carinskoj službi i italijanskoj Guardia di Finanza, kao i o nedavnoj posjeti koju je Guardia di Finanza imala Crnoj Gori.

Iz UC su kazali da je Bulajić prenio  izraze zadovoljstva, jer su posjete predstavljale značajno iskustvo na putu unapređenja rada i reforme crnogorske institucije.

Kao jedan od imperativa u procesu rada, čijem punom ostvarivanju će biti posvećena pažnja i u narednom periodu, iz UC su kazali da izdvojena je transparentnost, kao i depolitizacija administracije.

Marselina iskazala je punu diplomatsku i profesionalnu podršku crnogorskoj carinskoj službi i njenom menadžmentu u daljem radu, a s tim u vezi je kao značajan pomenut i predstojeći susret, planiran narednih mjeseci, predstavnika carinskih službi dviju zemalja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve