Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Bulajić sa Grubišičićem: Memorandum o međusobnoj razmjeni informacija i podataka još jedna potvrda odlične saradnje dvije države

Kako se ističe u saopštenju navedeno je da se pomenuta saradnja uspješno ostvaruje preko preko protokola 6 o uzajamnoj administrativnoj saradnji u carinskim pitanjima shodno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica s jedne strane, i Crne Gore, s druge strane

V.d, direktor Uprave carina Vladimir Bulajić  održao je sastanak juče sa ambasadorom, Republike Hrvatske Veselkom Grubišičićem na kome je naglašen značaj kvalitetne saradnje i partnerskih odnosa između dvije države posebno u dijelu carinske saradnje uz poseban osvrt na iskustvo Hrvatske u procesu evropskih integracija.

Kako se ističe u saopštenju navedeno je da se pomenuta saradnja uspješno ostvaruje preko preko protokola 6 o uzajamnoj administrativnoj saradnji u carinskim pitanjima shodno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica s jedne strane, i Crne Gore, s druge strane.

Na sastanku je postignut je zajednički zaključak da će Memorandum o saglasnosti između Uprave carina Crne Gore i Carinske uprave Hrvatske o međusobnoj razmjeni informacija i podataka, čije se potpisivanje ubrzo očekuje, biti još jedna potvrda odlične saradnje dvije države.

Ambasador Grubišić je istakao da sve institucije u sistemu državne uprave moraju imati jasno definisan cilj snažne posvećenosti evropskim integracijama i podijelio je iskustva Hrvatske u okviru procesa pregovaranja uz isticanje spremnosti Hrvatske da bude snažna potpora Crnoj Gori u procesu pristupanja EU. Posebno je naglasio značaj carinske saradnje u cilju suzbijanja prekogranične nezakonite trgovine i borbe protiv krijumčarenja, zaštiti finansijskih interesa, te zaštiti i sigurnosti društva i građana. Segment saradnje je takođe naglašen u dijelu predstojećeg pokretanja novih brodskih linija koje povezuju Dubrovnik i Budvu.

Bulajić se zahvalio na značajnoj podršci koju naša institucija dobija od strane Hrvatske kroz iskustva i primjere najbolje prakse u cilju stvaranja moderne i savremene carinske službe uz želju da se kvalitetna saradnja i odlični partnerski odnosi nastave i u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve