Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Uniprom: Ne može nam biti interes da poslujemo pod kamataškim uslovima

Uniprom KAP je, dodaju, platio električnu energiju po MWh po ugovoru koji je napravljen za 2020. godinu i morao je da poštuje ugovor.

Prosječna cijena električne energije u 2020. godini na KUPEX-u na (mađarskoj berzi) je bila 35€MWh, Uniprom je plaćao za 10 eura više po 1MWh tj. ukupno 45€ MWh + PDV, saopšteno je iz te kompanije.

“Uniprom je u 2020. godini potrošio 572.561MWh više električne energije što jasno upućuje, ako pomnožimo sa 10 eura da je EPCG prihodovala više nego što bi mogla da je proda na berzi. Od KAP-a im je ostalo čistih 5.725.610€”, navode u saopštenju.

Uniprom KAP je, dodaju, platio električnu energiju po MWh po ugovoru koji je napravljen za 2020. godinu i morao je da poštuje ugovor.

“EPCG tada nije našla za shodno da spusti cijenu električne energije, u skladu sa cijenom na berzi, a kako Uniprom KAP ne bi pravio gubitak.

Sada EPCG neće da poštuje ugovor koji su u obavezi prema navedenom članu 16. iz ugovora koji je napravljen za 2021. godinu, koji je automatski trebao da se pod istim uslovima produži za 2022. godinu, nego izmišljaju okolnosti koje su nastale na tržištu. Jedna stvar je sasvim očigledna- nepoštovanje elementarnih tržišnih i etičkih pravila poslovanja i naravno sve u cilju nanošenja ogromne štete Unipromu i tolikim porodicama. Ako državi nije u interesu da očuva dobro poslovanje tako velikog izvoznika i da bude kvalitetan partner u razvoju industrije, vjerujem da ni Unipromu ne može biti interes da posluje pod “kamataškim uslovima” rada”, ističu u saopštenju.

Svaka država na svijetu, kako kažu, čuva svoju industriju, pomaže je, trudi se da ista opstane u vremenu ovakve zdrvstveno javne pošasti.

“A mi se susrijećemo sa situacijom da zbog potpunog odsustva poslovne etike pojedinaca i ličnih anomiziteta, dovodimo u pitanje kompaniju koja plaća sve poreze i ogromnim sredstvima puni državni budžet”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve