Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mujović: KAP treba Crnoj Gori

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je prilikom posjete da je prijatno iznenađen sa onim što je zatekao na terenu, te da je ovakav Kombinat upravo ono što Crnoj Gori nedostaje

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović danas je posjetio Kombinat aluminijuma u Podgrici i tom se prilikom sastao sa menadžmentom kompanije. Ovo je ujedno prva posjeta ministra Kombinatu nakon 2020. godine.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je prilikom posjete da je prijatno iznenađen sa onim što je zatekao na terenu, te da je ovakav Kombinat upravo ono što Crnoj Gori nedostaje.

Foto: Media biro

“Riječ je o jednoj izuzetno modernoj fabrici, na čelu sa menadžmentom koji ima jasnu viziju razvoja, što je najbitnije. U razgovoru sa gospodinom Pejovićem saznao sam o povezivanju kompanije sa automobilskom industrijom, a ono što proizvodi Kombinat aluminijuma se može dobro implementirati sa tog aspekta”, kazao je on.

Ministar je istakao da Crna Gora kao država treba biti ponosna na jednu ovakvu kompaniju koja, kako je rekao, zapošljava oko 350. radnika i ima uticaj na čitave okolne djelatnosti koje su povezane sa njom.

“Već je instalirano 2 megavata solarnih panela sa intencijom da količina proizvedene energije bude i do 12 megavata. Dakle, jako se kvalitetno radi i zaista sve čestitke menadžmentu. Mislim da ova država treba da podrži Kombinat, jer korisnost ovoj državi treba da mjerimo po tome koliko radnika zapošljava jedna fabrika i plaća li redovno poreze, sve ostalo je čisti populizam”, poručio je ministar Mujović.

Nakon što je iskazao zadovoljstvo zbog posjete ministra i istakao značaj iste, vlasnik Uniproma Veselin Pejović podsjetio je da nakon izuzetno teškog perioda izazavnog koronom i velikih investicija i ulaganja kroz otvaranje dvije velike fabrike, nastavljaju sa razvojem KAP-a.

Foto: Media biro
Foto: Media biro

“Uskoro ćemo postavljanjem solarnih panela postati potpuno energetski nezavisni od Elektroprivrede Crne Gore, a u planu su još dvije fabrike. Fabriku bileta kapaciteta 70.000 tona i fabrika Legura kapaciteta 30.000 tona. Kao što sam i obećao kada sam preuzeo KAP, mi nismo stali sa invensticijama, uprkos svemu što se dešava u svijetu kada je posrijedi aluminisjka industrija.

Takođe, izgradnjom solarnih panela naši proizvodi će dobiti zeleni sertifikat, odnosno garanciju da se naša proizvodnja odvija isključivo od obnoviljivih izbora energije”, poručio je Pejović i pojasnio da se na taj način smanjuju CO2 gasovi svim proizvodima Kombinata, a oni su kao takvi poželjni za automobilsku industriju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
02.04.2024-18:23 18:23

Gospodine Mujovicu da Vas “zamolim”nemojte “udarati u obraz”prosloj Vladi na cijem je celu bio odvratni Shqiptarre Abazdovic,jer je ustvrdio da je KAP-UNIPROM nepotreban Crnoj Gori da bi se osvetio gospodinu Pejovicu,a dobar udio u toj svinariji imaju “ekseprti-apostoli” Milatovic-Spajic iz Vlade one svinje pijane iz Cuca Zdravinja BOCE,a posebno svetosavski PACOV Sasa Damjanovic-Dijareja.