Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ukrajinci o Crnoj Gori: Osmo čudo svijeta

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore podržala je posjetu predstavnika portala “Obozrevatelj“, koji su tokom boravka u Crnoj Gori početkom oktobra imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima

Na jednom od najčitanijih portala u Ukrajini, “Obozrevatelj“, objavljen je afirmativan članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji.

Sveti Stefan

U članku se preporučuje čitaocima da moraju posjetiti Crnu Goru jer će u suprotnom propustiti da vide osmo čudo svijeta.

“Boraveći tamo, ubjedićete se da raj zaista postoji i mnogo je bliže nego što izgleda“, navodi autor teksta.

Dalje opisuje destinacije koje treba posjetiti u Crnoj Gori.

“Kotor je brat Venecije, šetajući uskim ulicama starog grada osjetićete duh starih vremena. Dok pijete kafu na nekom od trgova, čuju se crkvena zvona kao na Trgu Svetog Marka u Veneciji. Bez obzira na te sličnosti, Kotor ima svojih draži koje nećete naći nigdje na svijetu“, navodi se u tekstu.

Zatim autor opisuje Perast kao rajsko mjesto koje se sakrilo između planina i mora i da se tu mogu naći najljepši pejzaži za ljubitelje fotografije.

U nastavku članka autor opisuje Tivat kao romantični srednjovjekovni grad koji predstavlja moderan centar.

“Dok šetate kroz Porto Montenegro, osjetićete se kao da ste u Monaku ili Nici“, navodi se u tekstu.

Destinacije koje se preporučuju u članku su i Sveti Stefan kao čudo prirode sa najljepšim mjestom za “selfi“, Njeguši za one koji radije preferiraju da umjesto magneta kao suvenir ponesu tradicionalni crnogorski domaći proizvod  i Glavni grad Podgorica koji ostavlja utisak smirenosti koji nije uobičajen za glavne gradove.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore podržala je posjetu predstavnika portala “Obozrevatelj“, koji su tokom boravka u Crnoj Gori početkom oktobra imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve