Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

U SUSRET JEDINSTVENOM SKI PASU ZA KOLAŠIN: Ski rizort Kolašin 1450 ponovo pravi ustupke samo zbog turista

Uprkos pokušajima jeftinog spinovanja kod njihovih starih partnera u ''kriminalu'', medijskog ganga Vijesti, da predstave Skijališta Crne Gore kao konkurentnog, računica je jasna - Ski rizort Kolašin 1450 ima duplo bolju ponudu od Skijališta Crne Gore, koja su tek sad, na početku sezone, krenula u projekat zajedničkog ski pasa, koji su do sada opstruirali

Ski rizort Kolašin 1450 i Skijališta Crne Gore blizu su dogovora o jedinstvenom ski pasu za sve staze, isključivo zbog skijaša i njhovog doživljaja Bjelasice, koje privlače povoljnom cijenom za dnevni ski pas, ali i besplatnim ski pasom za građane Kolašina, Andrijevice, Berana i Bijelog Polja. Upoređivanje cijena dva skijališta pokazalo je da je dnevni ski pas Ski rizorta Kolašin 1450 skoro pa duplo jeftiniji za više kilometara staza od Skijališta Crne Gore. Tako je za 26 kilometara staza Ski rizorta Kolašin 1450 dnevni ski pas 15 eura, a za 17,5 km staza Skijališta Crne Gore čak 25 eura. Portal Aktuelno je pisao da je Ski rizort Kolašin 1450 obezbijedio besplatno skijanje za građane četiri bjelasičke opštine, četiri dana nedjeljno, dok Skijališta Crne Gore nijesu pristala na to, već samo na popust za građane Kolašina. Uz to Ski rizort Kolašin 1450 podijelio je 300 skija i opremu za najmlađe Kolašince.

Uprkos pokušajima jeftinog spinovanja kod njihovih starih partnera u ”kriminalu”, medijskog ganga Vijesti, da predstave Skijališta Crne Gore kao konkurentnog, računica je jasna – Ski rizort Kolašin 1450 ima duplo bolju ponudu od Skijališta Crne Gore, koja su tek sad, na početku sezone, krenula u projekat zajedničkog ski pasa, koji su do sada opstruirali.

Kolašin 1450

Portal Aktuelno je detaljno pisao o zamršenoj šemi političko interesnih odnosa u ovoj državnoj kompaniji o čijem poslovanju najbolje govore rezultati od prošle godine kada su završili sa minusom od čak 230.000 eura, nezadovoljstvom zaposlenih, političkim uhljebljavanjima i zakulisnim radnjama u izboru čelnih ljudi. Sve to je dovelo do opstrukcija u definisanju jedinstvenog ski pasa kao projekta koji je prošle sezone implementiran na  osnovu kriterijuma tadašnjeg Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Skijališta Crne Gore, a koje je kao jedino pravilno rješenje u tom momentu predložio Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina i zastupnik Ski Data kompanije za kontrolu prolaza na uspinjače za Crnu Goru, inače stari saradnik Skijališta Crne Gore. Intervencija resornog ministarstva je bila neophodna jer  su se brojni turisti osjećali prevareni od strane Skijališta Crne Gore, koji im je prodao promotivni ski pas sa kojim nijesu mogli da koriste skijalište 1450 u Kolašinu.

Taj dogovor nikada nije postao formalan ugovor, samo zato jer Skijališta Crne Gore nijesu htjela da potpišu svoj prijedlog, iako im je Ski rizort 1450 više puta slao ugovor na potpisivanje. Zato je Ski rizort Kolašin 1450 ove godine predložio kvalitenije rješenje, uz insistiranje da se prvo potpiše dogovoreni ugovor za prošlu sezonu, a onda i novi za ovu, posebno jer je poznato da Skijališta Crne Gore nijesu izmirila dugovanja za prošlu godinu. Izvršni direktor Skijališta Đuro Milošević u svom spin mediju Vijesti rekao da su Skijališta Crne Gore nakon završene “prošle turističke sezone zadržali zaradu od jedinstvenih ski pasova koje su sami prodali”. Tako Milošević uvodi novi termin za krađu – “zadržavanje zarade” jer su Ski rizortu 1450 ukrali više desetina hiljada eura. Ekonomski nepismeni Milošević i novinarka ne znaju da se ne dijeli zarada već prihod.

Zastupnik interesa i portparol OC Jahorina Đuro Milošević, sa promoterom Otvorenog Balkana i Vučićevim potrčkom Dejanom Ljevnaićem

Podsjećamo i da su Skijališta Crne Gore na čelu sa predsjednicom Odbora direktora Milenom Vlahović zatražila prije par mjeseci sastanak sa Ski centrom Kolašin 1450 na temu jedinstvenog ski pasa.  Na sastanku kojem nije prisustvovao Milošević, iskazana je deklarativna saglasnost da i ove godine ski pas bude jedinstven za sve staze, dakle i Skijališta Crne Gore i Ski centra Kolašin 1450. Prvi prijedlog je bio da se za raspodjelu sredstava koristi formula od prošle godine koju je osmislio Ljevnaić, direktor OC Jahorina i zastupnik Ski Data kompanije za kontrolu  prolaza na uspinjače za Crnu Goru. Portal Aktuelno je više puta pisao o problemima u funkcionisanju te opreme u Kolašinu. Iako se radi o kompaniji sa respektabilnim ugledom u ovoj oblasti, nekim čudom u Kolašinu nije funkcionisala u punom kapacitetu, pa je model podjele smislio upravo Ljevnaić, inače kontroverzna ličnost koja se pojavljuje u svim sumnjivim poslovima Skijališta Crne Gore.

Predlog Ski centra Kolašin 1450 je bio da se angažuje svjetski renomirana IT kompanija koja će napraviti program za raspodjelu prihoda od prodatih karata na osnovu parametara koje bi predložile dvije komisije – Skijališta Crne Gore i Ski centar Kolašin 1450. Princip po kome funkcionišu takvi programi je da na dnevnom nivou mjeri koliko procenata od prodatih ski pasova pripada svakome od investitora na osnovu nekoliko fiksnih parametra kao što su koliko ko ima kilometara staza i uspinjača i nekoliko promjenljivih parametara kao što su broj skijaša na određenim uspinjačama i stazama i koliko se vremena svaki skijaš zadržao na čijoj stazi.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andrija
16.01.2024-09:34 09:34

Spominjete Dejana Ljevnaića..
Shvatate li da i drugi imaju pristup google-u? Za ovu sezonu nabavio 1000 skija za djecu.
Covek bio angazovan na olimpijske igre!
Za 6 godina Jahorinu sa 15km digao na 52km staza. 80 posto pokrivenost vjestackim snijegom. Poceli sezonu prije decembra..
Zice na 1450 stare 40 godina..
Sestosjed guraju da upali. Ocemo li dalje?

Bulatovic
16.01.2024-13:09 13:09

Sto je uradio Djuro Milosevic? Osim sto je zaposlio svoju rodbinu i rodbinu od sekretarice?