Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Turoperatori iz Belgije: Mogućnosti uživanja u Crnoj Gori su neograničene

U periodu od 15. do 19. juna boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) domaćin je grupi turoperatora iz Belgije, koji su u periodu od 15. do 19. juna boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Kako su saopštili iz NTO, riječ je o turoperatorima: Femma-vrouwenreizen, Kiddotravel BV, De Dansende Kameel, WorldExperts.be, Touroperator 7plus, Silverjet, VOS TRAVEL i Feriados, koji do sada u ponudi nisu imali našu zemlju, te je, kako ističu, ovo bila prilika da se upoznaju sa turističkim atrakcijama Crne Gore koje će predstaviti svojim klijentima.

“Tokom boravka u destinaciji, turoperatori su imali priliku da posjete Podgoricu, Bar, Ulcinj, Budvu, Kotor, Tivat, kao i Žabljak. Trećeg dana studijske posjete Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je poslovnu radionicu, što je bila prilika da se bliže predstavi ponuda naše destinacije. Turoperatori iz Belgije su iskazali veliko interesovanje za našu zemlju, te održali oko 35 sastanaka sa predstavnicima crnogorske turističke privrede”, naveli su iz NTO.

Foto: NTO CG
Foto: NTO CG

Prema riječima Verle Vlasnar (Veerle Vlassenaer), ispred turoperatora Femma-vrouwenreizen, Crna Gora je savršen spoj kulture, prirode i istorijskih znamenitosti.

“Program putovanja je odlično koncipiran, te smo za četiri dana otkrili mnogo toga. Smatram da je ovo idealna destinacija za klijente turoperatora Femma-vrouwenreizen, koji je specijalizovan za ženska putovanja. Radionica je premašila naša očekivanja i upoznala sam nekoliko partnera sa kojima planiram saradnju”, istakla je Vlassenaer.

Izvršni direktor turoperatora WorldExperts.be, Mauric Bauman (Maurits Bouwman) istakao je da je izuzetno zadovoljan kako je protekla poslovna radionica i da je ostvario značajne kontakte.

“Tokom poslovne radionice, upoznao sam se sa različitim mogućnostima: vrhunskim hotelima, porodičnim, seoskim i aktivnim turizmom. Budva, Bokokotorski zaliv, ali i sjeverni dio zemlje oko Žabljaka je zaista jedinstven. Zaključujem da su mogućnosti uživanja u Crnoj Gori neograničene”, Bauman.

Tom Hurnart (Tom Hoornaert), vlasnik turoperatora VOS Travel, istakao je da će raznovrsnu ponudu Crne Gore uvrstiti u svoje programe.

“Imajući u vidu različite regione koje smo posjetili i interesantne kontakte sa nekoliko domaćina na radionici, podstaknut sam da Crnu Goru uvrstim u svoju ponudu. Mislim da će ovaj spoj prirode, kulture, istorije i dobre hrane privući naše klijente”, kazao je Hoornaert.

Foto: NTO CG
Foto: NTO CG

Elsan Šabanović ispred turističke agencije Montenegro Adventure, ističe da im je belgijsko tržište izuzetno značajno.

“S obzirom na to da već imamo jedan dio turista iz Belgije koji dolaze individualno, ovo tržište nam je veoma bitno. Očekujemo da ćemo zbog ove radionice privući veći broj turista sa belgijskog tržišta, a naročito one koji su zainteresovani za aktivni turizam”, kazao je Šabanović.

Vukoman Sekulić, suvlasnik i vodič u agenciji Nomad&Outdoor Montenegro, istakao je da su uspostavili odlične kontakte sa nekoliko turoperatora koji se takođe bave aktivnim turizmom.

“Ovo tržište nam nije strano jer već imamo partnere iz Belgije, ali nam je svakako korisno da povećamo taj broj. Mislim da je ovo odlična šansa, s obzirom da su Belgijanci ljudi koji imaju poštovanja prema mjestu u kojem borave i sa kojima je lako sarađivati”, poručio je Sekulić.

Liridon Mehmedović ispred Ulcinjske rivijere, iskazao je veliko zadovoljstvo zbog učešća na poslovnoj radionici sa turoperatorima iz Belgije.

“Radionica je bila veoma uspješna i vjerujem da će ovo biti uspješna sezona za sve nas. Već imamo turiste sa belgijskog tržišta i planiramo da povećamo taj broj, a ove aktivnosti svakako značajno doprinose tome”, zaključio je Mehmedović.

Foto: NTO CG
Foto: NTO CG

Studijsku posjetu su podržali i strateški partneri NTO CG – turistička agencija Gold travel i HG Budvanska rivijera, lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Kotora, Tivta i Žabljaka, Nacionalni parkovi Crne Gore, hoteli Ramada, Iberostar Bellevue, Stara Čaršija, Nikki resort, Regent Porto Montenegro i Azul Beach Resort.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve