Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Rad sa mladima jedan od prioriteta

Od svog osnivanja, 2022. godine, Fondacija je podržala 22 programa, aktivnosti, projekta iz domena edukacije, koja je jedna od tri osnovne oblasti djelovanja.

Fondacija „Čini dobro“ i Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) potpisali su Memoranduma o saradnji s ciljem uspostavljanja saradnje u oblasti edukacije mladih, sa akcentom na sticanje znanja, vještina i kompetencija koje se odnose na najbolje korporativne prakse i standarde poslovanja kojima se upravljaju članice SSICG.

Od svog osnivanja, 2022. godine, Fondacija je podržala 22 programa, aktivnosti, projekta iz domena edukacije, koja je jedna od tri osnovne oblasti djelovanja.

“Fondacija „Čini dobro“ posebnu pažnju poklanja edukaciji i mladima, jer su oni pokretači inovacija i promjena. Zato ćemo u narednom periodu staviti akcenat na aktivnosti i projekte kojima ćemo podržavati, ali i omogućiti  razvoj potencijala mladih kako bi mogli da se uspješno integrišu i doprinesu društvu. Najbolji način za to je edukacija putem radionica, predavanja, mentorske programe i druge aktivnosti. Upravo uspješni pojedinci u kompanijama donatorima Fondacije, kao i kompanijama članicama SSICG mogu značajno doprinijeti osnaživanju mladih da postanu konkurentni i spremni za izazove koje nosi budućnost” rekla je Marija Manja Jovović, direktorica Fondacije „Čini dobro“.

Savjet stranih investitora u Crnoj Gori osnovan je 2009. godine i okuplja najznačajnije međunarodne kompanije u zemlji.

“Savjet stranih investitora u Crnoj Gori posebnu pažnju posvećuje podršci talentima i razvoju ljudskog kapitala. Partnerstvo sa Fondacijom “Čini dobro” omogućiće nam da budemo bliži mladim ljudima i da im kroz mentorstvo predstavnika iz naših kompanija članica pružimo savjete u vezi sa standardima savremenog poslovanja i tržišta. Nastojaćemo da zajedno osnažujemo buduće generacije i gradimo temelje za održivu ekonomsku budućnost“, kazala je Arijana Nikolić Vučinić, izvršna direktorica SSICG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve