Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Činimo dobro za našu Planetu

Fondacija ''Čini dobro'' u kontinuitetu radi na informisanju i edukaciji, posebno djece i mladih, o značaju životne sredine s ciljem stvaranja i njegovanja ekološke svijesti i ekološkog ponašanja, saopštili su iz Fondacije

Dan planete Zemlje svake godine se obilježava 22. aprila, a ovogodišnja tema je „Planeta protiv plastike“.

Fondacija „Čini dobro“ u kontinuitetu radi na informisanju i edukaciji, posebno djece i mladih, o značaju životne sredine s ciljem stvaranja i njegovanja ekološke svijesti i ekološkog ponašanja, saopštili su iz Fondacije.

“U skladu sa ovogodišnjom temom „Planeta protiv plastike“ Fondacija je samo u prva četiri mjeseca 2024. godine, kroz tri pojekta, donacijom 17 eko klupa, 12 eko kanti i jednog eko kompostera, koji su napravljeni od eko daske u 3D sobi, sačuvala našu prirodu od jedne tone i 200 kilograma plastičnog otpada (HDPE/PP). Pored toga, upotrebom plastičnog otpada kao sirovine, dali smo doprinos očuvanju oko 30 stabala starosti 30 godina”, navode u saopštenju.

Povodom ovogodišnjeg Dana planete Zemlje, Fondacija se, dodaju, pridružila kampanji „Spasi drvo“, koju sprovodi Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje donirajući 19 sadnica. Sadnice su proizvedene u okviru projekta „Čini dobro, zasadi drvo“ u Srednjo stručnoj školi „Spasoje Raspopović“.

“Za nas, svaki dan treba da bude Dan planete Zemlje. Zato zajedničkim snagama treba da sačuvamo životnu sredinu, jer je to naša odgovornost i obaveza prema budućim generacijama, ali i prema prirodi i ljepoti u kojoj živimo. Zato činimo dobro za našu Planetu.

Srećan Dan planete Zemlje!”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
21.04.2024-14:39 14:39

Svaka cast Gospodo. Respekt.