Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Ova Vlada nema plan B – jedini prioritet EU

Podrška Belgije Crnoj Gori na njenom putu ka integraciji u Evropsku uniju je neupitna i nedvosmislena

Ova Vlada nema “plan B”, već je apsolutno skoncentrisana na jedini prioritet, a to je ispunjavanje svih uslova i što skoriji uspješan završetak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, poručio je ministar pravde Andrej Milović tokom današnjeg susreta sa generalnim direktorom za evropske poslove, vanjske poslove, spoljnu trgovinu i razvojnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Belgije, Bernardom Kentenom u Briselu.

“Podrška Belgije Crnoj Gori na njenom putu ka integraciji u Evropsku uniju je neupitna i nedvosmislena”, glavna je poruka današnjeg sastanka u Briselu između Kentena i Milovića.

Kako je naglašeno, Crna Gora ima snažnu podršku Belgije za usvajanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) tokom belgijskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

Iz tog vladinog resora naveli su da Milović je tokom susreta u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova Belgije detaljno informisao Kentena o napretku i rezultatima rada Ministarstva pravde na ključnim pitanjima relevantnim za Poglavlje 23, koje se tiče pravosuđa i temeljnih prava, ističući da je za Crnu Goru podrška Belgije od “neprocjenjive važnosti” u ovom ključnom i istorijskom zadatku, što završetak procesa pune integracije Crne Gore u Evropsku uniju jeste.

“Ova Vlada nema “plan B”, već je apsolutno skoncentrisana na jedini prioritet, a to je ispunjavanje svih uslova i što skoriji uspješan završetak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji”, istakao je Milović tokom susreta.

Navodi se da Kenten je Miloviću iskazao pohvale i impresioniranost postignućima Ministarstva pravde i Vlade Crne Gore u prvih nekoliko mjeseci njenog mandata, naglašavajući da su odlučnost i želja Crne Gore da ispuni sve uslove potrebne za članstvo u EU veoma primjetne kako u institucijama Eu, tako i u belgijskim.

Belgija, naglasio je Kenten, želi da vidi Crnu Goru kao članicu Evropske unije što je prije moguće i zbog toga će pružiti svu neophodnu podršku kako bi se to i ostvarilo.

Sastanak Milovića i Kentena je bio prilika da se potvrdi čvrsto opredjeljenje Belgije da podrži Crnu Goru u njenim nastojanjima da postane dio evropske porodice, ali i prilika za jačanje bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje, naveli su iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve