Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Stanić: SDP podnijela amandman na predlog Budžeta za 2023. godinu za nabavku stacionarnih radarskih sistema

On je podsjetio da SDP već šest godina predlaže ovaj amandman ali do sada nije postojala svijest o važnosti ovog pitanja

Klub poslanika Socijaldemokratske partije podnio je amandman na Predlog zakona o Budžetu za 2023. godinu kojim se traži da se opredijele finansijska sredstva u iznosu od 2,2 miliona eura za nabavku i instaliranje stacionarnih radarskih sistema koji bi značajno povećali bezbjednost na našim drumovima i doprinijeli smanjenju broja stradalih u saobraćajnim nezgodama a bahati vozači će lakše i brže biti sankcionisani, kazao je predsjednik Medijskog tima te partije, Mirko Stanić.

On je podsjetio da SDP već šest godina predlaže ovaj amandman ali do sada nije postojala svijest o važnosti ovog pitanja.

“Smatramo da navedeni iznos ne predstavlja posebno veliko ulaganje čiji su benefiti ogromni posebno imajući u vidu da se radi o ljudskim životima i bezbjednosti saobraćaja što mora biti apsolutni prioritet naročito ako se uzme u obzir da je za 11 mjeseci ove godine život izgubila 68 osoba”, kazao je Stanić.

Imajući to u vidu, on je izrazio očekivanje da će taj amandman dobiti podršku svih poslanika, jer kako je naveo, ovo pitanje od ogromnog značaja za sve građane Crne Gore i nadilazi političke razlike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve