Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

ŠTA JE VLADIMIR MARTINOVIĆ: Pravnik, poslanik, predsjednik Opštine, ekolog ili drvosječa

Ono što je, međutim, Kolašincima bilo interesantno je licemjerstvo Martinovića koji je, nakon što je ošegao stabla po svom nahođenju i mimo pravila i propisa, naprasno postao i ekolog. Martinović koji sebe predstavlja kao velikog borca za zaštitu životne sredine, išao je da blokira pravljenje mini hidro elektrana i branio je postavljanje vojnog poligona na Sinjajevini, gdje je redovno učestvovao na protestima

Vijest da je predsjednik Opštine u prekršaju, Vladimir Martinović, nelegalno posjekao drveće izbjegavajući zakonske procedure kojima se štiti šuma, priroda i ekologija, nije mnogo iznenadila njegove sugrađane. Portal Aktuelno je pisao o tome da je, mimo svih  zakonskih procedura, Martinović sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Osim što je prekršio procedure, Martinović je oštetio državni budžet jer nije platio ni centa od predviđene takse.

„Prvi“ čovjek grada odavno je u Kolašinu poznat po ovom „poduhvatu“, a, kako kažu, tako je dobio i nadimak „šega“. Ono što je, međutim, Kolašincima bilo interesantno je licemjerstvo Martinovića koji je, nakon što je ošegao stabla po svom nahođenju i mimo pravila i propisa, naprasno postao i ekolog. Martinović koji sebe predstavlja kao velikog borca za zaštitu životne sredine, išao je da blokira pravljenje mini hidro elektrana i branio je postavljanje vojnog poligona na Sinjajevini, gdje je redovno učestvovao na protestima. Kada je, međutim, njegov lični interes u pitanju, nije se zamarao ni zakonima ni ekologijom u devastaciji prostora. Ekologu Martinoviću ljubav prema priodi nije smetala ni kada je na Skijalištu Kolašin, u sred planine, napravljen parking do samog ulaza na stazu, takođe mimo zakona i propisa.

Istovremeni predsjednik Opštine i poslanik Vladimir Martinović poznatiji pod nadimcima ”šega” i ”kolašinski balvan” zbog nelegalne sječe šume: Ekologijom se bavi samo kad je to njemu u interesu

Jasno je da je Martinović, pravnik po struci, ekolog po potrebi, poslanik pod znakom pitanja i predsjednik Opštine u prekršaju, vrlo fleksibilan u svom obrazovanju, profesiji i hobijima kada je lični interes u pitanju.

Martinović je brzo zaboravio na lekcije iz prava, pa je prekšio Zakon o sprječavanju korupcije. Naime, poslanici novog saziva Skupštine bili su obavezi da podnesu ostavku na jednu od dvije funkcije koju obavljaju (javnu djelatnost ili poslaničku poziciju), što Martinović nije uradio u predviđenom roku. Zbog pažnje javnosti, u ovom slučaju je nadležna Agencija za sprječavanje korupcije pokrenula postupak protiv njega.

Kao što je zanemario pravo države u kojoj vrši čak dvije funkcije, tako je zatomio i ekologa u sebi kada je trebalo da ošega drva, ili da se parkira nelegalno na Bjelasici. Zaštita životne sredine je široka oblast, pa se ne mora nužno odnositi na djelove prirode u kojima Martinović ima neposrednu korist. Jer Crna Gira je bogata šumom, pa može da grli tuđa, umjesto svojih stabala.

Ono što je, međutim, Kolašincima enigma je da li je Martinović pravnik, legalista, poslanik ili predsjednik Opštine, ekolog ili drvosječa. Ili ništa od toga.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pasima
04.09.2023-07:58 07:58

PO SVEMU DO SADA,PRAVI DRVOSJECA.

RIR
04.09.2023-09:30 09:30

…ne treba ga slusati što priča-njegova “faca” govori sve…čas izuzecima ali to su “Demokrate” svi nalik jedan drugome ,jos dodaju i borbu za ekologiju a njihov izborni partner -dritanga “zelena partija” -da puknes od jada crnoga …

džudović
04.09.2023-12:07 12:07

Kad ćete pisati o zapošljavanjima Vlada Martinovića i toj kući od 200 m2 koju je napravio u Podogorici. Priča se da je Eurozox gradio. Ima izgleda dosta materijala o Vladu za medije.

Stoka
04.09.2023-19:37 19:37
Reply to  džudović

Kad vi pisete o 30+ g. vasih miljenka koje su izjeli skakakvci..?!

Evidence
04.09.2023-13:05 13:05

Tako to izgleda 0d 30.08.2020., kad su se vlasti dočepali nikogovići, nelludi, nesoji, svakojaka ološ.