Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

ŠEHOVIĆ MANIPULIŠE: Slagao da Vlada ukida ekonomsko državljanstvo, ne zna da je Skupština zadužena za zakone!?

Šehović je u svom tvitu izrekao nekoliko neistina i uspio da izmanipuliše crnogorsku javnost. Prvo - Krivokapić nije pomenuo u ekspozeu da će ukinuti ekonomsko državljanstvo već da će ''postojeći program ekonomskog državljanstva, promijeniti u program državljanstva za visokokvalifikovani kadar''. Šehović je takođe pokazao elementarno nepoznavanje nadležnosti kada su grane vlasti u pitanju - Vlada ne može da mijenja i ukida zakone, to je u nadležnosti parlamenta

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović objavio je na Tviter nalogu dio dokumenta koji je Vlada usvojila, a u kojem se, između ostalog, navodi da se ”eventualno smanjenje ulaganja iz javnih izvora po završetku prve dionice auto-puta Bar Boljare nadoknadi porastom privatnih investicija, zbog programa ekonomskog državljanstva…”.

 

”Premijer Krivokapić najavio ukidanje programa ekonomskog državljanstva, a njegova Vlada usvojila dokument u kojem tvrdi da očekuju benefite od istog?!”, napisao je Šehović na Tviteru.

Šehović je u svom tvitu izrekao nekoliko neistina i uspio da izmanipuliše crnogorsku javnost. Prvo – Krivokapić nije pomenuo u ekspozeu da će ukinuti ekonomsko državljanstvo već da će ”postojeći program ekonomskog državljanstva, promijeniti u program državljanstva za visokokvalifikovani kadar”.

Šehović je takođe pokazao elementarno nepoznavanje nadležnosti kada su grane vlasti u pitanju – Vlada ne može da mijenja i ukida zakone, to je u nadležnosti parlamenta. Čudno je da Šehović to ne zna s obzirom da se godinama bavi politikom a trenutno je poslanik u Skupštini Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pero
18.12.2020-09:50 09:50

E to su Vam cuveni profesori, Rukoljub, Seh0vic, Bratic i ostala drzina kobajagi skolovanih ljudi ali …….