Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sava Laketić novi v.d. direktora Poreske uprave

Iz MF-a navode da v.d. direktora se bira na period od najduže šest mjeseci, a u zakonskom roku će biti spoveden i javni konkurs za izbor direktora ove institucije.

Vlada Crne Gore je danas, na predlog Ministarstva finansija (MF), izabrala Savu Laketića za vršioca dužnosti direktora Poreske uprave, saopšteno je iz resora ministra Novice Vukovića.

Iz MF-a navode da v.d. direktora se bira na period od najduže šest mjeseci, a u zakonskom roku će biti spoveden i javni konkurs za izbor direktora ove institucije.

“Laketić je stručni kadar i profesionalac, koji dolazi sa pozicije izvršnog direktora kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Crnu Gore. On je i član Upravnog odbora Američke privredne komore ( AmCham)”, naveli su iz ministarstva.

Ključni uslovi za ovo, značajno kadrovsko rješenje su, prema njihovim riječima stručnost, fokusiranost na rezultate kroz jasnu strategiju, uz indikatore uspjeha i prioritete u radu, kao i liderske sposobnosti.

“Ministarstvu i Vladi su najvažniji rezultati koji novi tim treba da ostvaruje, uz proaktivnost, timski rad i inkluzivnost, s obzirom da su potrebni ljudi koji mogu lako da rade u timu, predvode ga i njeguju raznolikost. Očekujemo efikasniju reformu poreskog sistema, jačanje poreske discipline, posvećenost i ubrzavanje reformskog procesa, kao i unapređenje procesa rada Poreske uprave, u interesu države, građana i privrede”, dodaju iz resora.

Iz MF-a ukazuju da v. d. direktora Poreske uprave ima značajno radno iskustvo, a posljednjih 11 godina bio je angažovan na više od 100 revizorskih i konsultantskih projekata sa različitim ulogama, od člana do vođe i menadžera projekta.

Dodaje se da Laketić je bio član nekoliko timova PwC-a, jedne od najvećih svjetskih revizorsko – konsultantskih kuća.

“Radi se o timovima za reviziju, za saradnju sa javnim sektorom, tržište kapitala, računovodstveno – savjetodavne usluge, kao i PwC Akademiju. Pored velikog i značajnog iskustva u reviziji, aktivno je učestvovao u različitim projektima primjene međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI), unapređenja internih procesa i procedura te finansijskog upravljanja i izvještavanja”, naveli su iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve