Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

APSURDNO Direktorica Poreske uprave Milena Petričević pred smjenom samo par dana nakon imenovanja!?

Dio Vlade došao je do saznanja da su bliski srodnici Milene Petričević privođeni zbog utaje poreza i to u više predmeta! Za tu okolnost se saznalo prilično kasno i dio ministara insistira da se Petričević razriješi sa te dužnosti, jer je kranje problematično da na čelu Poreske uprave bude osoba sa takvom hipotekom.

Vlada Crne Gore je u četvrtak smijenila v.d. direktora Poreske uprave Aleksandra Damjanovića, a na njegovo mjesto imenovala Milenu Petričević, nekadašnju asistentkinju propalog biznismena osumnjičenog za kriminalne radnje Duška Kneževića.

Smjena Damjanovića naišla je na oštru reakciju dijela vladajuće koalicije, koji su osudili takav potez Vlade Zdravka Krivokapića i resornog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

SNP kojem je nekada pripadao Damjanović najavio je oštru reakciju ukoliko se slična situacija ponovi, ali je ta reakcija znatno blaža od one koja je bila prvobitno planirana. Navodno se u međuvremenu našlo novo rješenje za Damjanovića, o čemu ćemo pisati narednih dana.

O smjeni Damjanovića ništa nije znao da saopšti ni ministar ekonomoskog razvoja Jakov Milatović koji u javnom nastupu nije uspio da se sjeti obrazloženja za smjenu, iako je glasao da se smijeni direktor Poreske uprave.

Nova, a uskoro već i bivša direktorica?

A nova direktorica Poreske uprave Milena Petričević, prema dostupnim informacijama, mogla bi da bude jako kratko na toj poziciji. Čak nevjerovatno kratko.

Kako nam je saopštio izvor iz Vlade, za sada se govori da će Petričević na narednoj sjednici biti razriješena dužnosti.

-Dio Vlade došao je do saznanja da su bliski srodnici Milene Petričević privođeni zbog utaje poreza i to u više predmeta! Za tu okolnost se saznalo prilično kasno i dio ministara insistira da se Petričević razriješi sa te dužnosti, jer je kranje problematično da na čelu Poreske uprave bude osoba sa takvom hipotekom. Na smjeni insistira već pet ministara – navodi naš sagovornik.

Izvor portala Aktuelno dodaje da, ipak, sve treba uzeti i sa oprezom jer se pojedine odluke Vlade promijene nekoliko puta dok se konačno ne donesu.

-Kao i u slučaju Brđanina čija smjena je bila već proglašena pa se od toga odustalo u posljednji tren. Sada nije ista situacija, ali članovi Vlade koji su bili odsutni sa sjednice insistiraju na promjeni direktorice Poreske uprave – zaključuje naš izvor.

Ukoliko bi Vlada smijenila Petričević ona bi nakon direktorice Rade Višnjić iz Bara bila jedina funkcionerka koja nije izdržala duže od sedam dana na funkciji koja joj je povjerena.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hmmm...
25.10.2021-10:37 10:37

Šta rade svetosavci!?!?!? Neka neka…

džudović
25.10.2021-11:45 11:45

Ne znam da li su ovi što su muvali porez njeni bliski ali ono što je izvjesno je da je Milena bila poslovna sekretarka. Šta je onda preporučuje da vodi poresku upravu? Je li je Duško preporučio ili neko od apostola ili njihovih porodica?

Krsto
25.10.2021-18:39 18:39

U CG se najmanje vrednuje znanje, rad i doprinos. Nazalost, Damjanovic je primjer.

Evo Đurišić privremeni v.d. direktor katastra se pokazao kao neznalica i najveci promasaj Vlade kada su imenovanja u pitanju. A niko ga ne smenjuje, vec mu produzavaju status, iako pojma nema, vec nanosi dodatnu stetu, koja se mora što prije sanirati koliko je moguce, hitnim razresenjem drzavne funkcije shodno načelima pravde i pravičnosti, po zakonu, po moralu, po razumnom rasuđivanju…