Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Za hotele će ovo biti najbolja sezona u posljednjih 20 godina, u zadnjem trenutku radna snaga stigla iz regiona

Podvlači da svi parametri pokazuju da će, što se tiče broja gostiju, sezona biti sjajna, i to najbolja kada u posljednje dvije decenije kada se govori o hotelskom smještaju

Biće ovo fantastična sezona, najbolja u posljednjih 20 godina kada je riječ o hotelskom smještaju, kazao je Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU.

Radulović napominje da je situaciju sa radnom snagom u posljednjem trenutku spasila radna snaga koja je došla uglavnom iz regiona.

“Ne mogu reći da je na tom polju situacija sjajna, ali jeste poboljšanje”, napominje Radulović.

Podvlači da svi parametri pokazuju da će, što se tiče broja gostiju, sezona biti sjajna, i to najbolja kada u posljednje dvije decenije kada se govori o hotelskom smještaju.

“Najviše gostiju u ovom trenutku je iz zemalja regiona. Ovog ljeta imaćemo goste iz cijelog svijeta. Zapadn Evropa, Izrael, Kazakstan, baltičke zemlje…”, navodi Radulović.

Prema njegovim riječima, najave su da će ove godine u Crnu Goru doći značajan broj turista iz Turske, mnogo veći nego što je to bio slučaj do sada.

Kada se govori o problemima, Radulović izdvaja infrastrukturni kolaps i problem sa sivom zonom.

Radulović je ranije u razgovoru podvukao avio dostupnost kao jednu od ključnih stavki kako bi naš turizam ostvarivao dobre rezultate.

“Avio dostupnost je ključna. Tu se mora puno toga uraditi. Nama je važno da gost dođe u Crnu Goru”, poručuje Radulović.

Upozorio je da su crnogorsku aerodromi zastiđe i da se to mora mijenjati.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve