Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Potreban kompetentan kadar, želimo konstruktivnu saradnju sa Vladom

Radulović je iskazao očekivanje da će Ministarstvo turizma imati sluha i da će shvatiti važnost turističke privrede. Predsjednik Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore Ranko Jovović kazao je da očekuje od Vlade da riješi osnježivanje i infrastrukturu Kolašina

Turistička privreda hoće da sarađuje konstruktivno sa novom Vladom, pri čemu na kompetentnim mjestima kada je u pitanju turizam moraju biti kompetentni ljudi, kazao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović na proslavi Turističke nove godine u hotelu Splendid u Bečićima.

Radulović je iskazao očekivanje da će Ministarstvo turizma imati sluha i da će shvatiti važnost ove oblasti.

”Već 15 godina se ovo dešava, rijetko se turistička branša okuplja. 2023. je bila dobra, ali mogla je biti i bolja. Mi smo kritikovali konstruktivno sve vlade. Insistiramo da se posebno formira Ministarstvo turizma i kompetentan kadar koji će da sarađuje sa turističkim sektorom”, istakao je Radulović.

On je naveo da moramo da imamo kompetentne ljude na kompetentnim mjestima kada je turizam u pitanju.

”Činjenica je da je crnogorska privreda i društvo direktno ovisno o turizmu. Nama treba razumijevanje i pomoć, želimo da zamolimo novu Vladu da da sarađujemo konstruktivno. Svaki njihov uspjeh ćemo priznati. Nadamo se da ćemo dobiti Ministarstvo turizma i da ćemo imamo ključne ljude koji će uticati na prihode u turizmu. Pružamo ruku novoj Vladi konstruktivno, samo nam nemojte odmagati. Nemojte u sred ljeta praviti cirkus od značajnih tačaka infrastrukture”, rekao je Radulović.

Takođe, zamolio je Vladu da daju vremena za pripremu za svako naredno povećanje PDV-a.

”Već smo se navikli na povećanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) sa sedam odsto na 21 odsto. Molimo vas da za svako naredno povećanje da nam date vremena da se pripremimo. Ovo nije politički nego ekonomski, ljudski i dobronamjerno”, naglasio je Radulović.

Radulović je, takođe, ocijenio da su avionske low cost kompanije nestale sa našeg tržišta zbog podizanja takse, te da je šteta evidentna.

Jovović: Radna snaga najveći problem

Predsjednik Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore Ranko Jovović kazao je da su turistički poslenici iznijeli crnogorsku privredu 2023.

”Očekujemo od Vlade da riješi osnježivanje i infrastrukturu Kolašina. Takođe, treba riješiti i pitanje aviodostupnosti”, istakao je Jovović.

On je napomenuo da nije dobro da se u jeku zimske sezone PDV povećava na 21 odsto.

”Zalažemo se za stalnog sezonskog radnika jer nam je radna snaga najveći problem”, poručio je, pored ostalog, Jovović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve