Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Radnička partija: Vlast da se iskreno uključi u rješavanje problema radnika Metalca

Kako su istakli, prava svih radnika u Crnoj Gori i ispunjavanje obaveza države prema njima trebalo bi da bude prioritet Vlade i ministarsta koje je nadležno za rješavanje ovog pitanja

Radnička partija apeluje na predstavnike izvršne vlasti da se iskreno uključe u rješavanje problema radnika Metalca, koji već neko vrijeme pokušavaju da, skrenu pažnju na probleme sa kojima se suočavaju.

Kako su istakli, prava svih radnika u Crnoj Gori i ispunjavanje obaveza države prema njima trebalo bi da bude prioritet Vlade i ministarsta koje je nadležno za rješavanje ovog pitanja.

“Radnici Metalca koji u halama fabrike borave već desetak dana, tražeći da se riješe nagomilani problemi i isplate zaostala potraživanja očekuju pomoć Vlade Crne Gore”, ističe Radnička partija.

Prema njihovim riječima, u svakoj državi koja se vodi principima demokratije, radnici imaju pravo na slobodu mirnog protesta do trenutka kada im vlasnik ili država ne isplate ono što im zakonski pripada, a to je ugovorom dogovorena naknada za svaki mjesec koji su proveli na radnom mjestu.

“Apelujemo na predstavnike izvršne vlasti, da se iskreno uključe u rješavanje problema radnika Metalca, koji već neko vrijeme pokušavaju da, skrenu pažnju na probleme sa kojima se suočavaju. Država u kojoj radnik nije zadovoljan, već revoltiran usljed lošeg odnosa poslodavca ili neispunjavanja obaveza za obavljen posao, ne može se pohvaliti nikakvim napretkom”, zaključuje Radnička partija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve