Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

PROJEKAT KOJI JE RAZOTKRIO MINISTRA: Za čiji džep Vladimir Martinović govori neistine?

Kada je uhvaćen u pokušaju krađe, krenuo je sa napadima na investitore, organizovao građane Rijeke Mušovića da zaustave projekat ne bi li napravio štetu investitoru u Swissotelu koji će ostati bez vode. Zatim je optužio onoga ko ga je uhvatio u pokušaju krađe i zaustavio izgradnju da se tako spasi krivične prijave za nezakonito postupanje

Modus operandi bivšeg predsjednika Opštine Kolašin i aktuelnog ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića, po onoj narodnoj „laži lažo da se veselimo“ svakim danom dolazi sve više do izražaja, nakon što su građani Opštine Kolašin postali svjesni da ih je bivši „prvi“ čovjek grada prevario nebrojeno puta. Kolašinci bi mu i oprostili što je prvom prilikom zdimio za Podgoricu, gdje je napravio i kuću od 200 kvadrata pod sumnjivim okolnostima, iako je obećavao da će „ići u svako selo, svaku mjesnu zajednicu“ Kolašina, hotel koji se vodi na njegovog rođaka, raskopane i razrovane ulice u gradu pred zimsku turističku sezonu, nesređenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, nedostatak parking mjesta, komunalnu naknadu najveću u državi, neusvajanje planskih dokumenata…

Ono što Kolašinci ne mogu nikada da oproste je laž, jer je to u suprotnosti sa mentalitetom ovog kraja i ljudi koji generacijama žive tu i grade svoju budućnost. Tako su mještani Rijeke Mušovića koji su protiv korišćenja rijeke Ljevaje za obezbjeđivanje  potrebne količine vode za piće, sanitarne potrebe, protivpožarnu zaštitu i osnježavanje ski-staza planinskih centara Kolašin 1600 i  Kolašin 1450, zapanjeni količinom neistina koje im je bivši gradonačelnik i sadašnjim ministar plasirao. Prema njihovim riječima, Martinović im je rekao da je put prema Skijalištu u privatnom vlasništvu, i da će oni „tek da vide“ kada im privatnik zatvori put! Martinović je već jednom uhvaćen u laži na ovu temu kada je javno iznio na nacionalnom javnom servisu, ali nije imao dokaza za ove tvrdnje, jer je riječ o klasičnoj podmetačini. To što jedan političar iz Demokrata laže, nije neko iznenađenje. Ovakve neistine su, međutim, i otvoreno crtanje mete investitorima, što je pitanje kojim bi trebalo da se pozabave nadležni organi.

Vladimir Martinović bivši predsjednik Opštine, koji je iz Kolašina, zbog brojnih afera, pobjegao za Podgoricu, gdje je zauzeo ministarsko mjesto: Koji god projekat da je počeo, iza njega su ostale kontroverze, malverzacije i nezavršeni poslovi

Zašto Martinović koristi neistine kada se sretne sa građanima u projektu koji je trebalo da bude od najvećeg značaja za razvoj Kolašina? Odgovor na ovo pitanje se  nameće sam – očigledno da stvari nijesu čiste i da se, umjesto argumentacije, Martinović poslužio lažima.

Od samog starta je bilo jasno da u ovom državno-lokalnom projektu stvari nijesu potpuno čiste po više osnova o čemu će Portal Aktuelno detaljno pisati – od ignorisanja stručne javnosti, preko potpisivanja ugovora u najkraćem mogućem roku, netransparentnosti procesa, minimalnim rokom za podnošenje ponuda, do predloženih rješenja.

Umjesto da objasni naknadne uslove i promjenu projekta gdje su povećane količine vode potrebne za vještačko osnježavanje i za snabdijevanje Kolašina 1450 i 1600, Martinović pribjegava targetiranju investitora i otvorenim lažima. Ski centar 1450 je finansirao projekat vodosnabdijevanja koji je predviđao 110 litara u sekundi za Kolašin, 30 litara u sekundi za oba naselja Kolašin 1450 i 1600 i 60 litara u sekundi za vještačko osnježavanje. U međuvremenu, nosilac posla Vodovod Kolašin je nezakonito promijenio projekat i, kako kaže projektant, na osnovu naređenja investitora odnosno Vodovoda Kolašin, kojim, kako se pretpostavlja, komanduje Martinović, povećane su količine na preko 400 litara u sekundi, samo zato da bi se opravdala kupovina najvećih i najskupljih cijevi i velikih pumpi koje se serijski ne proizvode nego se specijalno poručuju, što otvara sumnju u to da se tender namješta za konkretnog ponuđača. Kada je uhvaćen u pokušaju krađe, krenuo je sa napadima na investitore, organizovao građane Rijeke Mušovića da zaustave projekat ne bi li napravio štetu investitoru u Swissotelu koji će ostati bez vode. Zatim je optužio onoga ko ga je uhvatio u pokušaju krađe i zaustavio izgradnju da se tako spasi krivične prijave za nezakonito postupanje.

Zbog takvog ponašanja Martinovića i drugova koji su prihvatili nakaradne uslove za ovaj projekat od vitalnog značaja za Kolašin i čitav ovaj kraj, projekat će biti stopiran, a Martinović će morati da objasni građanima da li se i ko ugradio u ovaj projekat vrijedan više od sedam miliona eura, namještanjem tenderskih uslova za proizvođače pumpi koji bi trebalo da se rade po porudžbini jer se ne proizvode serijski. Da Martinoviću nije strana „saradnja“ sa pojedinim investitorima, govore i sumnje da je uzimao novac od vlasnika malih hidrocentrala, koje bi takođe morale biti predmet istražnih organa.

Portal Aktuelno će u više nastavaka detaljno pisati o ovom projektu, kako bi se sve neistine i targetiranje pojedinaca zaustavilo, a laži razobličile.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
19.11.2023-07:20 07:20

Vlado je za kratko vreme napravijo par dobrih poteza.Šteta da nije ostao presednik.

kolašinac
19.11.2023-14:01 14:01
Reply to  Rovca

Možete li nam navesti to dobro koje je Vlado Kolašinu napravio? Je li mu dobro djelo što je dao Jaonikiju 50.000€ da pravi spomenik Amfilohiju? Bolje bi bilo da je taj novac uložio u opšte dobro za sve građane, komunalnu infrastrukturu i slično.

RIR
19.11.2023-07:57 07:57

Užas -Demokrate !
tako oni vide demokratiju…
pogledajte ovom facu -SVE JASNO !

LepotaCG
19.11.2023-09:42 09:42

Sestra – direktor pravne sluzbe u Cedisu sa manje od 30g zivota. Zena skoro zaposlena u Cedis.
Demokrate kancer ovoga drustva

Zoran
19.11.2023-20:00 20:00

Vodi ga u tvoje krajeve neka vam unaprijedi selo.

Rakun
19.11.2023-21:41 21:41

“Najbolji” mu je potez kad je doveo Djura Milosevica da unisti Skijalista CG!

Rovca
20.11.2023-05:04 05:04

Zoran@
Sve što je obećo tako je bilo. Fin i vaspitan a i bistar momak. Pred njim je karijera.