Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Odžić: U čijem interesu radi Rudnik uglja?

Postavlja se, kako je dodao, realno pitanje da li građani treba da plaćaju neodgovorno ponašanje menadžmenta RU Pljevlja, koji je EPS doveo u povlašćeni položaj

Menadžment Rudnika uglja Pljevlja, velikim poskupljenjem cijene uglja za domaćinstva pokušava da nadomjesti finanijsku dubiozu koju su napravili potpisivanjem ugovora sa EPS-om, poručio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Petar Odžić.

“Naime RU Pljevlja se obavezao da isporuči 300.000 tona,što je četvrtina ukupnog iskopa u 2021. godini, po cijeni od 28.8 EUR po toni. I to u momentu kada je Svjetska banka najavila konstantan rast cijene uglja na tržisu zbog globalnih dešavanja sa energentima. Takođe u momentu kada je cijena tone uglja dostigla maksimume u poslednjoj deceniji, sa tendencijom daljeg rasta. U takvoj situaciji, umjesto da menadžent ostvari najbolju zaradu u istoriji, bojim se da će upasti u finansijsku dubiozu koja se pokušava bezuspješno nadomjestiti povećanjem cijene za domaćinstva”, istakao je on.

Postavlja se, kako je dodao, realno pitanje da li građani treba da plaćaju neodgovorno ponašanje menadžmenta RU Pljevlja, koji je EPS doveo u povlašćeni položaj.

“Takođe, u čijem interesu i po čijem nalogu radi menadžment RU Pljevlja? Ko će preuzeti odgovornost ako zbog štetnih ugovora i politički povlašćenih firmi budemo imali finansijskih problema u RU Pljevlja”, upitao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve