Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Odović: Vlada da pokrene licitacijsku prodaju Šika Jakić, potrebno da se namire povjerioci

Odović je, tokom posjete Pljevljima, rekao da će rad 44. Vlade biti usmjeren na ekologiju, jer kako je rekao, u tom gradu postoje katastrofalni pokazatelji što se tiče oboljevanja od kancera. Tvrdi i da će njihov rad biti usmjeren na sprečavanje odliva mladih iz Pljevalja

Ministar prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović rekao je da je plan da opština ili Vlada pokrenu licitacijsku prodaju imovine Vektre Jakić u Pljevljima, kako bi se ponovo pokrenula proizvodnja u tom preduzeću.

Odović je, tokom posjete Pljevljima, rekao da će rad 44. Vlade biti usmjeren na ekologiju, jer kako je rekao, u tom gradu postoje katastrofalni pokazatelji što se tiče oboljevanja od kancera. Tvrdi i da će njihov rad biti usmjeren na sprečavanje odliva mladih iz Pljevalja.

-Trudićemo se u saradnji sa opštinom, da svi zajedno doprinesemo da Pljevlja budu mjesto za živor privlačan za mlade, gdje će imati ne samo posao neko i druge sadržaje koje su imali – istakao je Odović, dodajući da će Vlada radiit na tome da oživi privredu Pljevalja.

-Vidjeli ste da Vektra Jakić stoji prazna. Imate unutra peletaru, koja ništa ne radi. Toliko je potencijala, sve to moramo uvezati i moramo bolje razmišljati strateški, ne može sva industrcija biti u jednoj regiji – ocijenio je Odović.

Potrebno je, kaže on, razmišljati ekološki, ali i o održivom načinu postojanja privrede, ali i kvalitetu života.

Govoreći o radu Vektre Jakić u Pljevljima, Odović je rekao da je za vrijeme dok je njegov đed bio direktor tog preduzeća, iz fabrike izvozile montažne kuće.

-Danas to nije slučaj – kredit zaduženja je 40 miliona, a država se upisala na podrumu od 19 metar kvadratnih – pojasnio je Odović.

Plan Vlade je, kako je naveo, da se pokrene licitacijska prodaje kako bi se izašlo iz stečaja.

-Potrebno je da se namire povjerioci, srazmjerno tome koliko može od prodaje da se dobije, a onda da Opština kupi i pojavi se kao kupac Šika Jakić ili će to biti država, ali će to biti način da se proizvodnja ponovo pokrene – istakao je Odović.

On problematizuje i to što uprkos milionskim dugovanjima, ova firma i dalje dobija koncesije, navodeći da nestaju i šume.

-Sve to ova vlada mora da uzme u obzir i moraće da se promijene i dosadašnji načini poslovanja – zaključio je Odović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve