Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Odović: Mnogi su sumnjali da će žičara Kotor-Lovćen biti spremna 1. maja, ipak je otvorena

''Mnogi su sumnjali da će žičara biti spremna prvog maja – ipak je otvorena. Govorili su i da plaže neće biti spremne za predstojeću sezonu – e pa spremne su. Dakle, Vlada Crne Gore i ovo Ministarstvo rade da turistička sezona bude realizovana u svakom pogledu'', kazao je Odović

Ministar Janko Odović, zajedno sa predsjednikom Opštine Kotor, Vladimirom Jokićem, i izvršnim direktorom kompanije Žičara Kotor – Lovćen, Markom Cusom, prisustvovao je otvaranju sezone na žičari Kotor-Lovćen.

“Mnogi su sumnjali da će žičara biti spremna prvog maja – ipak je otvorena. Govorili su i da plaže neće biti spremne za predstojeću sezonu – e pa spremne su. Dakle, Vlada Crne Gore i ovo Ministarstvo rade da turistička sezona bude realizovana u svakom pogledu”, kazao je Odović.

On je istakao da će rezultati rada Vlade biti izvor ponosa za svakog građanina, jer svaki napor usmjeren ka dobrobiti Crne Gore i njenih građana donosi korist cjelokupnom društvu. Žičara, kao ključni dio turističke infrastrukture, ne samo da će olakšati pristup planinskim područjima i omogućiti posjetiocima da uživaju u prelijepim pejzažima, već  će doprinijeti i ekonomskom rastu regiona. Ministar je takođe naglasio sveobuhvatan značaj žičare i dodao da će ona obogatiti turističku ponudu Crne Gore.

Posebno je istakao da će žičara imati višestruki značaj, ne samo za turiste koji dolaze u Crnu Goru, već i za lokalno stanovništvo. Proširenjem žičare do Cetinja, otvaraju se nova vrata turističkim mogućnostima, što će značajno doprinijeti ekonomskom razvoju i promociji kulturnog nasleđa i Kotora i Cetinja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lovćen
01.05.2024-17:52 17:52

Kad je napravite sa investitorom do
Cetinja tek tada pozdravljam!
Do tada kao da je nema!

Dolovi
01.05.2024-17:57 17:57

Sadašnja dužina žičare je iz ništa
u nidje.
Nešto kao i auto put. Što često
čujemo.
Do Ivanovih korita ili Cetinja je
prava stvar, ovako ne vidim svrhu!

cetinje
02.05.2024-06:31 06:31

Ovu karikaturu Janka Odovica je veoma lako nacrtsati,nagazis nogom u pijesak i eto Janci sa JAGNJECIM OSMIJEHOM.