Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Novinari iz Banja Luke u Crnoj Gori: Prenijećemo gledaocima ovu predivnu atmosferu

Prvim letom za ovu sezonu doputovali su novinari iz Banja Luke, s kojima se sastala direktorica NTO CG Ana Tripković Marković

Banja Luka i Tivat su ponovo povezani direktnom avio linijom, a letove na ovoj ruti realizuje nacionalna avio kompanija Air Montenegro. Letovi će se obavljati dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i petkom, u periodu od 9. juna do 8. septembra tekuće godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).

Prvim letom za ovu sezonu doputovali su novinari iz Banja Luke, s kojima se sastala direktorica NTO CG Ana Tripković Marković.

“Zaista nam je veliko zadovoljstvo što smo imali priliku da ugostimo predstavnike medija iz Banja Luke, koji su boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Imajući u vidu da nam je tržište regiona od velike važnosti, ovo je samo jedna od aktivnosti koju preduzima NTO CG”, kazala je Tripković Marković.

Riječ je o predstavnicima medija iz Banja Luke: Glas Srpske, Mondo portal, Nezavisne novine, Radio Televizija Republike Srpske, kao i televizije ATV i K3, koji su se u periodu od 9. do 12. juna upoznali sa raznovrsnom ponudom crnogorskog primorja. Kao rezultat studijske posjete, kako je saopšteno iz NTO, u narednom periodu će biti objavljene reportaže i atraktivne fotografije o Crnoj Gori.

“Sve je bilo savršeno od samog dolaska avionom, a kolege i ja smo oduševljeni. Svi gradovi na primorju su veoma slikoviti, a posebno mi se dopao obilazak budvanske rivijere brodićem”, kazala je Svjetlana Đuričić ispred dnevnih novina Glas Srpske.

Tokom boravka u destinaciji, predstavnici medija su imali priliku da obiđu Budvu, Kotor i Tivat, te da uživaju na Trećem međunarodnom karnevalu u Tivtu.

“U svakom gradu ste nas dočekali kao nekog od svojih najbližih i zaista vam hvala na tome. Na ovom putovanju smo vidjeli Crnu Goru iz nekih drugih uglova i jedva čekam da je ponovo posjetim”, istakla je Nikolina Daminić ispred portala Mondo.

Dajana Mizdark ispred Radio Televizije Republike Srpske, ističe da je let koji traje oko 45 minuta bio veoma prijatan i da je od samog ulaska u avion sve bilo odlično.

“Hrana je preukusna, usluga odlična, a svaki grad na primorju ima mediteransku dušu. Potrudićemo se da našim gledaocima prenesemo ovu predivnu atmosferu”, poručila je Tijana Vujičić ispred televizije ATV.

“Zahvaljujući direktnoj avio liniji nacionalne avio kompanije Air Montenegro na relaciji Banja Luka – Tivat, postoje uslovi za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta. Imajući u vidu da su turisti iz regiona tradicionalno najbrojniji gosti, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore će nastaviti sa inteziviranjem promotivnih aktivnosti na ovom tržištu”, ističu u saopštenju.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji studijske posjete dali su i: strateški partner NTO CG – HG Budvanska rivijera i lokalne turističke organizacije Tivta, Kotora i Budve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve