Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Novi vlasnici pokušali da radnike Metalca izbace iz hala u kojima protestuju

Jedan od radnika Ratko Raičević je kazao da su u halama već desetak dana, od kada su novi vlasnici najavili da će doći da režu ostatke

Radnike “Metalca” koji u halama fabrike borave već desetak dana, tražeći da se riješe nagomilani problemi i isplate zaostala potraživanja, jutros je obezbjeđenje jednog od novih vlasnika Zdravka Kosanovića, inače vlasnika firme Reciklažni centar, pokušalo da izbaci.

Kosanović je kazao da on ne želi da reže i topi farbiku, kako to radnici ističu, već namjerava da sa parterima otvori fabriku za proizvodnju automobilskih djelova.

Jedan od radnika Ratko Raičević je kazao da su u halama već desetak dana, od kada su novi vlasnici najavili da će doći da režu ostatke.

“Sada kažu da smo to mi izmislili i da to neće da rade nego da otvore novu fabriku. Nemamo ništa protiv Kosanovića, Bajovića i drugih samo hoćemo naša potraživanja, da li će oni to da urade, da li država, bivši vlasnik, nas to ne ne interesuje”, kazao je on.

Kako je dodao, jutros oko 6:30 časova došli su radnici obezbjeđenja, njih desetak da izbace radnike iz fabrike, uz obrazloženje da dolazi novi investitor i da moraju da napuste objekat.

“Mi smo rekli da nije nikakav problem, da ćemo otići ali kada nam daju naša potraživanja. Ne pravimo nikakvo krivični djelo, nikoga ne diramo, a oni ako misli da ćemo napraviti nešto da bi imali povod da nas izbace varaju se, jedino ako nam podmetnu. Mi smo vrlo relaksirani, što bi rekao budući premijer Dritan Abazović, i pozivamo ga ovom prilikom da dođe i da nas posjeti. Evo prošli su izbori, a obećanja je bilo i od bivšeg premijera Krivokapića da će se fabrika otvoriti i da će biti novi El Dorado. Pa sada fino neka dođu i vide u kakvim uslovima boravimo. Treba li da počnemo štrajk glađu, da neko umre, pa da nas primijete”, kazao je Raičević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve