Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

NEZADOVOLJSTVO U RESORU MARTINOVIĆA KULMINIRA: Sistematizacija iza zatvorenih vrata, degradacija zaposlenih

Umanjujući pozicije zaposlenima u Ministarstvu, Martinović ide direktno i protiv politike premijera Milojka Spajića koji je programom Evropa sad 2 dobio većinsku podršku građana zbog najavljenog povećanja zarada i smanjenja radnog vremena. Umjesto toga, zaposleni u Martinovićevom resoru dočekali su značajno manje zarade. Nezadovoljstvo zaposlenih je veliko, a kako saznaje Portal Aktuelno, mnogi su spremni i za štrajk

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović, u duhu partije koja mu je i namjestila čelno mjesto četiri važna resora, tajno je, iza zatvorenih vrata, uradio sistematizaciju radnih mjesta u Ministarstvu. Ovo je kap u prepunoj čaši nezadovoljstva zaposlenih u ovom resoru koji nijesu ni bili impresionirani znanjem i sposobnošću ministra.

Izrada sistematizacije sama po sebi nije veliki posao, već tehnička stvar koja se radi decenijama. Martinović je, kako tvrde izvori Portala Aktuelno, degradirao direktorate na direkcije, a direkcije na odsjeke. Na taj način je degradirao i zaposlene kako u smislu pozicije, tako i u pogledu zarade, a u pitanju je stručni kadar sa višedecenijskim znanjem i iskustvom. Tako će načelnici koji su obišli čitavu državu i upoznali kompletnu turističku ponudu Crne Gore biti vraćeni, poslije mnogo godina, na nivo savjetnika. I to u važnom momentu, kada je pred Ministarstvom izrada dva zakonska teksta – Zakona o turizmu i Zakona o turističkim organizacijama, kao i pratećih pravilnika.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Nesposobnost, neznanje i sklonost aferama donio u Vladu Milojka Spajića i samostalno zaslužan za pripremu još jednog potencijalnog štrajka

Ovakav odnos resornog ministra prema turizmu, kao grani koja ima najveće učešće u BDP od svih zemalja EU, skandalozan je, ali ne iznenađuje poznavaoce (ne)rada i (ne)djela ovog Demokrate. Da je sklon uništavanju turističkih potencijala dokazao je još kao predsjednik Opštine Kolašin gdje je otjerao sve potencijalne investiture kada je, kao jedan od prvih poteza, povećao naknadu za komunalno opremanje na najveću u državi. Investitori od tada zaobilaze Kolašin u širokom luku, iako je ovaj grad dobio razvojnu šansu završetkom auto puta, ali i zahvaljući entuzijazmu i vizonarstvu pojedinih Kolašinaca koji su od 2005. godine podržavali razvoj grada.

Umanjujući pozicije zaposlenima u Ministarstvu, Martinović ide direktno i protiv politike premijera Milojka Spajića koji je programom Evropa sad 2 dobio većinsku podršku građana zbog najavljenog povećanja zarada i smanjenja radnog vremena. Umjesto toga, zaposleni u Martinovićevom resoru dočekali su značajno manje zarade. Nezadovoljstvo zaposlenih je veliko, a kako saznaje Portal Aktuelno, mnogi su spremni i za štrajk. Treba li to premijeru u periodu kada se na taj potez spremaju zaposleni u prosvjeti i zdravstvu, pitanje je na koje će odgovor dati vrijeme.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve