Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Neđeši: Mađarska pružila punu podršku Crnoj Gori na NATO putu

Ambasador Neđeši kazao je da ima velika očekivanja od aktuelne Vlade i da je uvjeren da ova Vlada ima odlučnost i kapacitet, da na vrijeme i u potpunosti, ispuni evropsku agendu

„Mađarska je pružila punu podršku Crnoj Gori na NATO putu, tako će biti i za evropski put Crne Gore“,  poručio je Jožeš Neđeši, ambasador te zemlje u Crnoj Gori, prilikom današnjeg susreta sa ministrom finansija, Novicom Vukovićem.

Ambasador Neđeši kazao je da ima velika očekivanja od aktuelne Vlade i da je uvjeren da ova Vlada ima odlučnost i kapacitet, da na vrijeme i u potpunosti, ispuni evropsku agendu.

Ministar Vuković zahvalio je na podršci i partnerskom pristupu koji Mađarska ima prema Crnoj Gori, ocjenivši da je podrška ove zemlje naročito važna, imajući u vidu da će u drugoj polovini godine upravo Mađarska predsjedavati Savjetom Evropske Unije. Takođe je saopštio da očekuje da će se tradicionalno dobre političke, kulturne i ekonomske veze dodatno unaprijediti.

Ambasador Neđeši podsjetio je na prisutnost mađarskih kompanija koje imaju značajne investicije u Crnoj Gori, naročito u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma. U cilju većeg zadovoljstva postojećih i privlačenja novih investitora, predložio je ubrzavanje pregovora o sporazumu o uzajamnoj zaštiti investicija, otpočetim još 2016. godine.

Ministar Vuković kazao je da će Vlada, sa posebnom pažnjom, kreirati poslovni ambijent koji će biti dovoljno podsticajan za kredibilne ulagače.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve