Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Neće biti kašnjenja plata, penzija, socijalnih davanja zbog sajber napada

''Neće biti kašnjenja u isplati mjesečnih zarada zbog aktuelnih sajber napada, uprkos brojnim izazovima'', kazala je za CdM državni sekretar u Ministarstvu finansija Ana Raičević

Iako je Crna Gora od 20. avgusta izložena najvećem napadu na informacioni sistem, te da napad traje i dalje, u Ministarstvu finansija uvjeravaju da neće biti kašnjenja u isplati mjesečnih zarada.

“Neće biti kašnjenja u isplati mjesečnih zarada zbog aktuelnih sajber napada, uprkos brojnim izazovima”, kazala je za CdM državni sekretar u Ministarstvu finansija Ana Raičević.

Ministarstvo finansija, ističe ona, predano radi na obezbjeđivanju redovne dinamike u isplati zarada i ostalih davanja uprkos ozbiljnim posljedicama sajber napada kojima smo izloženi u posljednje vrijeme.

“Zalaganjem i profesionalnim radom svih naših nadležnih službi obezbijedili smo pravovremenu isplatu zarada i uopšte funkcionisanje sistema isplate bez ikakvih prekida i problema”, navodi za CdM Raičević.

Sajber napadima zaraženo je 150 stanica u deset državnih institucija, a vrijednost virusa kojim je napadnut informatički sistem Vlade vrijedi od 100 hiljada do dva i po miliona dolara.

Agencija za nacionalnu bezbjednost je u petak saopštila da iza ovih sajber napada stoje koordinisane ruske službe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve