Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mujović odgovorio PES-u Pljevlja: Založiću se za subvencije cijene struje tokom grejne sezone

On je kazao da su Pljevlja su, uz Nikšić, najznačajniji industrijski centar Crne Gore. Pljevlja su grad kojima Crna Gora puno duguje.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović odgovorio jed Opštinskom odboru Pokret Evropa sad Pljevlja i kazao da će se založiti za subvencije cijene električne energije za građane Pljevlja tokom trajanja grejne sezone.

“Radujem se svakoj dobronamjernoj inicijativi, posebno onim u čijem su središtu građani i težnja ka njihovoj dobrobiti. Ova inicijativa je upravo takva i nemam dilemu da li na nju treba pozitivno odgovoriti”, poručio je Ministar.

On je kazao da su Pljevlja su, uz Nikšić, najznačajniji industrijski centar Crne Gore. Pljevlja su grad kojima Crna Gora puno duguje.

“I koliko god da se radujem uspješnom radu Termoelektrane Pljevlja ili aktivnostima na eksploataciji rude uglja u Rudniku, ne mogu ostati imun na alarmantnu ekološku situaciju izazvanu radom pomenutih subjekata i narušenom zdravstvenom stanju generacija Pljevljaka. Ne mogu I ne želim ostati imun na migracije stanovnika Pljevalja u neka druga, sunčanija mjesta, mjesta u kojima se vazduh uzima punim plućima. Ne mogu zanemariti ni gnjev koji građani Pljevalja imaju na zvaničnu Podgoricu i njihove tvrdnje da se od Pljevalja otima, a drugima omogućava prosperitet”, naveo je Mujović.

On je naglasio da sadašnja Vlada, neće slijediti tu praksu.

“Pokušaćemo da vratimo Pljevljima ono što im pripada, baš onako kako smo i obećali prilikom prve zvanične posjete Predsjednika Vlade, gospodina Spajića i mene kao ministra energetike i rudarstva”, poruio je Mujović.

Kako je dodao, zahtjev PES-a za subvencijom mjesečnih računa za utrošenu električnu energiju tokom sezone grijanja je apsolutno opravdan i založiću se da bude prihvaćen. Prva instanca kojoj sam se obratio je predsjednik Odbora direktora EPCG, gospodin Milutin Đukanović, koji je saglasan sa mojim, odnosno Vašim predlogom.

“Ipak, konačnu odluku mora dati Odbor direktora i njih pozivam da donesu najbolju odluku, ali poštujući zakonsku obavezu da u prvom redu štite interes EPCG. Ako bi odluka o subvenciji narušila ili štetno uticala na poslovanje EPCG onda sam protiv toga”, rekao je on.

Takođe, ističe, u slučaju da stav Odbora direktora bude negativan, problem koji ste iznijeli ću predočiti Premijeru i Ministru finansija I tražiti podršku da se dio sredstava iz budžeta preusmjeri za ovu namjenu. Dakle, problem smatram prioritetnim i duboko sam uvjeren da ćemo naći modalitret da ga riješimo.

“Dodatno, najavljujem I posebni paket mjera za poboljšanje energetske efikasnosti u Pljevljima, koji će dodatno uticati na poboljšanje ukupne socijalno-ekološke situacije u Pljevljima. Više detalja će biti prilikom moje planirane posjete Pljevima, 12. januara”, zaključio je Mujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
04.01.2024-19:26 19:26

Godine Mujovicu vi ste se sad sjetili da date subvencije kada je grejna sezona na pola. Vi dajete subvencije za domacinstva koja koriste pelet (monopol) jedna firma ima, a mi koji se grijemo na struju i drva ništa. Morate urediti to dosta bolje. A i nije fer prema drugim opštinama na sjeveru CG, al i ostalim.