Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo finansija: Počela još jedna obuka za revizore

Pojašnjeno je da Program obuhvata teorijsku i praktičnu obuku iz oblasti unutrašnje revizije

U Podgorici je danas počela realizacija Programa obuke za unutrašnjeg revizora u javnom sektoru, koji utvrđuje Ministarstvo finansija, a sprovodi ga Uprava za kadrove.

foto Ministarstvo finansija

Pojašnjeno je da Program obuhvata teorijsku i praktičnu obuku iz oblasti unutrašnje revizije.

“Do sada su bila organizovana četiri kruga obuke i sertifikacije po CIPFA programu obuke za ukupno 126 zaposlenih u javnom sektoru Crne Gore. 84 unutrašnjih revizora je steklo međunarodni CIPFA sertifikat. Samo adekvatno obučeni, kompetentni i nezavisni unutrašnji revizori sa ličnim i profesionalnim integritetom mogu ispuniti zadatke koji predstoje funkciji unutrašnje revizije i doprinijeti ostvarenju njenih ciljeva”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Za relativno kratak period od 12 godina je obezbijeđena 100 odsto pokrivenost sredstava budžeta funkcijom unutrašnje revizije, dok se kvalitet rada revizora približava najboljim međunarodnim standardima, što je i pokazao Izvještaj o javnoj potrošnji i finansijskoj odgovornosti Svjetske banke, koji je ocijenio rad unutrašnje revizije sa B+, pri čemu se ocjene kreću od D do A.

Sredstva za realizaciju programa obezbjeđuju se u budžetu Crne Gore.

Na današnjem otvaranju govorile su: generalna direktorica Direktorata za centralnu harmonizaciju u Ministarstvu finansija, Ana Krsmanović, direktorica Uprave za kadrove, Svetlana Vuković i pomoćnica direktorice, Jadranka Đurković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve