Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović razgovarao sa predstavnicima radnika rudarsko-metalske industrije

Predstavnici radnika kazali su da godinama bezuspješno kucaju na mnoga vrata kako bi riješili problem, i da je od najvećeg značaja što predsjednik Milatović prepoznaje probleme građana i spreman je na njihovo rješavanje

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predstavnicima radnika rudarsko- metalske industrije na temu izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji bivšim radnicima u ovoj oblasti omogućava olakšani odlazak u penziju.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, i ovaj zakon Skupština Crne Gore dostavila je bivšem Predsjedniku radi proglašavanja, u odnosu na šta on nije postupio u utvrđenim Ustavnim rokovima. Naime, radi se o aktu koji je prethodni saziv Skupštine Crne Gore donio nakon što je raspušten.

“Važno je da ovaj zakon bude jedan od prioriteta novog saziva Skupštine Crne Gore, kako bi se riješilo pitanje za gotovo 120 radnika bivših metalskih preduzeća, u čemu imate moju punu podršku”, saopštio je predsjednik Milatović.

Predstavnici radnika kazali su da godinama bezuspješno kucaju na mnoga vrata kako bi riješili problem, i da je od najvećeg značaja što predsjednik Milatović prepoznaje probleme građana i spreman je na njihovo rješavanje.

Predsjednik je naglasio da će, u okviru svojih nadležnosti, doprinijeti rješavanju ovog važnog pitanja, kako bi radnici rudarsko-metalske industrije ostvarili prava i pravne interese koje predviđa ovaj zakon.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve