Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Medoks sa Ibrahimovićem: Postoji interesovanje investitora iz Velike Britanije za ulaganja u Crnu Goru

Ibrahimović je istakao da Crna Gora mora raditi na modernizaciji postojećih aerodroma, ali da mora razvijati i nove vazdušne luke, iskoristio je priliku i upoznao ambasadorku sa određenim interesovanjima stranih kompanija za ulazak na naše tržište, ali je ukazao na neophodnost izrade studija, analiza i plansko-projektne dokumentacije

Potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović razgovarao je danas sa Nj.E. Ambasadorkom Karen Medoks o mogućim investicijima i projektima koji bi bili interesantni za ulazak britanskih kompanija na crnogorsko tržište, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

Kako je ukazala ambasadorka Medoks na početku razgovora, postoji interesovanje investitora iz Velike Britanije za ulaganja u Crnu Goru, koja je prepoznata kao rastuće turističko tržište.

“Investitori su u prvom redu zainteresovani za strategiju i razvojne planove Crne Gore kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, to jest razvoj nacionalnih vazdušnih luka i civilnog vazduhoplovstva generalno. Britanske kompanije u ovoj oblasti imaju značajno iskustvo i posluju širom Evrope i svijeta i razvoj svog poslovanja u ovom regionu vide kao dobru poslovnu priliku”, istakla je Medoks.

„Izuzetno me raduje da strani investitori prepoznaju Crnu Goru kao državu sa značajnim razvojnim potencijalima, ujedno sam saglasan da je turistička privreda srž razvoja ekonomije naše države. U tom smislu u Ministarstvu kapitalnih investicija radimo na razvoju svih oblasti saobraćaja i energetike, usklađivanjem pravnog okvira i usvajanjem standarda EU želimo da stvaramo povoljan poslovni ambijent za privlačenje stranih investicija“, istakao je Ibrahimović.

Ibrahimović je istakao da Crna Gora mora raditi na modernizaciji postojećih aerodroma, ali da mora razvijati i nove vazdušne luke, iskoristio je priliku i upoznao ambasadorku sa određenim interesovanjima stranih kompanija za ulazak na naše tržište, ali je ukazao na neophodnost izrade studija, analiza i plansko-projektne dokumentacije.

Kako je naglasio, u pitanju su kapitalni razvojni projekti za čiju su realizaciju potrebna značajan kapital ali i znanja i iskustva.

Današnji susret bio je prilika da sagovornici razmijene stavove i razmišljanja na temu nestabilne političke situacije u zemlji i složili se da ovakva politička atmosfera u velikoj mjeri utiče na ekonomski napredak i na kreiranje vizije i strategije razvoja države, kako u ekonomskom smislu tako i u procesima EU integracija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve