Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šahmanović: Ibrahimović miri Bošnjake uz podršku Vučića

Prema njegovim riječima, predsjednik BS-a je opstruirao predramazansku sjednicu Vijeća kad je trebalo razgovarati o veoma bitnim temama za Bošnjake, ali je ipak odlučio da ide u Sarajevo i predstavi se kao pomiritelj i demokrata.

Potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Bejto Šahmanović je naveo da lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović urušava jedinstvo Bošnjaka u Crnoj Gori kroz jasnu i vidljivu opstrukciju unutar rada Bošnjačkog vijeća koja je krovna institucija svih Bošnjaka.

Prema njegovim riječima, predsjednik BS-a je opstruirao predramazansku sjednicu Vijeća kad je trebalo razgovarati o veoma bitnim temama za Bošnjake, ali je ipak odlučio da ide u Sarajevo i predstavi se kao “pomiritelj” i “demokrata”.

“No, prije nego pođe u glavni grad drage nam i prijateljske Bosne i Hercegovine, dobro bi bilo da pruži odgovore crnogorskoj javnosti na brojna pitanja za koja još uvijek nemamo odgovore, kao što su njegova uloga tokom popisa stanovništva, proces pregovaranja u toku prošle godine o ulasku u Vladu, udaljavanje neistomišljenika sa sjednica organa partije”, kazao je Šahmanović.

“Imajući u vidu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podržao skup na koji Ibrahimović putuje, te da je i ponudio logistiku za organizaciju, prioritet za odgovore bi bili nedavni upiti njegovog prijatelja u Crnoj Gori Milana Kneževica koji je u Parlamentu rekao sljedeće: Podsjećam javnost da Ervin Ibrahimović nije do kraja za isključenost Srba jer je zajedno sa Novakom Kilibardom žario i palio po Hercegovini poručujući Bošnjacima “kome vidim turski bajrak- ostace i i bez bajraka i bez ruke”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
12.04.2024-05:53 05:53

Užas, kakvi su lideri političkih partija u CG. Gospodinu Šahmanoviću svaka čast na hrabrosti, da iznese ove činjenice pred Crnogorske građane. Ponašanje Ervina Ibrahimovića, počelo je uveliko da podsjeća na poslanike Ćemana, poslanicu Suadu Zonjić itd, koi preferiraju isključivo “pomirenje sa svojim komšijama pravoslavcima” srbske vjeroispovijesti!