Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević podnio ostavku na poslaničko mjesto: Poslanici će glasati budžet koji je mrtvorođenče

Svi koji su podržali ovu Vladu moraju da snose odgovornost za rezultate ove Vlade, rekao je Medojević i poručio da podnosi ostavku na poslaničko mjesto u crnogorskom parlamentu

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević kazao je da će poslanici glasati za budžet koji je mrtvorođenče.

Podsjetio je da je rekao da je ovo Vlada koja ne odražava volju građana i da je to direktno kršenje Ustava. Ističe da je “Vlada formirana od vlasnika Vijesti i djelova crkve”.

“Ovo je neozbiljna i neodgovorna Vlada, sklona tajnim poslovima i rekao bih korupciji”, rekao je Medojević na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, Vlada Zdravka Krivokapića bez greške vodi zemlju u bankrot.

Između ostalog, ističe da Vlada nije odradila ništa na reformi socijalne politike.

“Vlada je spojila Ministarstvo finansija sa Ministarstvom socijalnog staranja što ne postoji nigdje u svijetu”, naglasio je Medojević.

Smatra i da prvi potez Vlade treba da bude uvođenje vanrednog stanja i ukidanje zakonskih normi koje štite organizovani kriminal.

Medojević kaže i da je nepristojno podržavati ovu vladu i ministra spoljnih poslova, koji iz dana u dan sprovodi politiku za koju birači nisu glasali.

“Generalno rečeno, ova Vlada je za šest mjeseci pokazala da nije vlada reformi, da nije Vlada diskonuiteta… Svi koji su podržali ovu Vladu moraju da snose odgovornost za rezultate ove Vlade. Ako za šest mjeseci nisu pokazali rezultate neće pokazati ni u narednom periodu”, dodaje on.

Prema njegovim riječima, parlament je postao poštansko sanduče u koje stižu preporuke vlasnika Vijesti, dijela crkve i stranih ambasada.

“Mislim da je parlament izgubio svoju kontrolnu i zakonodavnu funkciju”, rekao je Medojević.

Medojević je rekao da je donio odluku da povuče svoje amandmane na budžet. Rekao je da se bunio protiv budžeta zbog interesa građana.

“Očigledno je da im nisu toliko važni i bitni. Podnosim ostavku na poslaničko mjesto u crnogorskom parlamentu”, rekao je Medojević.

Podsjetimo, Zakonodavni odbor ranije danas prihvatio je dio amandmana na budžet koje su podnijeli Vlada i poslanici.

Međutim, Odbor nije razmatrao, između ostalog, amandmane poslanika DF-a Nebojše Medojevića, jer nijesu prisustvovali predlagači.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sekićanin
08.06.2021-13:02 13:02

Sjaši Medojević, da uzjaši Mlekojević.

Tanja
08.06.2021-13:46 13:46

Ili ces nedje u ambasadore ili direktore po dubini Medojevicu!

Niksic
08.06.2021-16:55 16:55

Medo – TRGOVAC, UHLJEB!!!