Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

MARTINOVIĆ OSTAVIO RASULO U GRADU: Turiste dočekuju barijere na putevima, investitore biznis barijere

Kada je došao na mjesto prvog čovjeka Opštine Kolašin, Vladimiru Martinoviću su usta bila puna obećanja. Od tih obećanja Kolašinci su dobili samo laži i haos u gradu, začinjene jakom dozom afera

Početak zimske sezone Kolašin dočekuje u nikad gorem stanju. Čitaoci Portala Aktuelno poslali su više fotografija urbanističkog haosa u gradu, sa razrovanim ulicama, bez mjesta za parkiranje, vodovodne i kanalizacione mreže… Za turiste posebno iznenađenje – ulica koja vodi prema Skijalištu raskopana stoji već mjesecima. I to nije jedina zimska „čarolija“ koju im je ostavio doskorašnji predsjednik Opštine Vladimir Martinović. Put prema Skijalištu, kad se nekako i probiju kroz grad, je u katastrofalnom stanju, dok je Skijalište Kolašin i ove sezone bez vještačkog osnježavanja.

Tako je Kolašin za samo godinu dana upravljanja Martinovića nazadovao u svakom pogledu, a afere i sumnje u koruptivne poslove mladog Demokrate samo se nižu.

Kada je došao na mjesto prvog čovjeka Opštine Kolašin, Vladimiru Martinoviću su usta bila puna obećanja. Kolašin će postati moderan grad, a njegovi građani ponosni što žive u njemu, zaklinjao se Martinović Kolašincima u decembru prošle godine. Na videu je zabilježeno ono što je Martinović obećavao, a na fotografijama koje su poslali naši čitaoci može se vidjeti što su Kolašinci dobili od bivšeg predsjednika Opštine.

Najavljivao  je i uređenje gradskih površina, sređivanje ulaza u grad, rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića, rješavanje problema vodosnabdijevanja, kanalizacione mreže, izgradnju rasvjete, puteva…

Na jednoj od fotografija su ulice Kolašina, a na drugoj ulice u Pojasu Gaze nakon invazije Izraela – neka čitaoci sami daju kakav god žele zaključak

“Kolašin će biti grad razvoja, a svi radovi će se završavati u korist svih građana”, kazao je tada Martinović.

Najavio je početak radova na brojnim projektima.

Kad ”Balvan” sređuje ulice

“Radiće se gradska garaža, Kolašin će imati nove i lijepe ulice, radiće se i rekonstrukcija puta Mateševo – Kolašin… Uredićemo gradske površine i srediti ulaz u grad”, naveo je Martinović.

Skoro godinu dana kasnije, Kolašin sezonu dočekuje sa raskopanim ulicama, visokim naknadama za komunalno opremanje kojima je otjerao investitore, haosom u saobraćaju pred sezonu i u napajanju vodom. Nije završio ni planska dokumenta.

Put prema Skijalištima, od najvećeg značaja za turizam grada, nije ni pogledao. Umjesto rekonstrukcije ove najvažnije saobraćajnice, branio se, u stilu partije kojoj pripada, neistinama, tvrdeći da je to privatni put. Projekat vodovoda i vještačkog osnježavanja Skijališta, zaustavljen je zbog sumnje u koruptivne radnje i namiještanje tendera. U državnom preduzeću Skijališta Crne Gore, kojim rukovodi kadar Demokrata i URA, štrajkovi, međusobna optuživanja, minusi od preko 230. 000 eura, partijsko zapošljavanje uz niz odluka na štetu preduzeća a u korist pojedinaca.

Da li je Martinović bio zadužen da ruinira ili obnovi infrastrukturu u Kolašinu?

Tako ministar zadužen za turizam države, nije mogao da obezbijedi osnovne uslove za turizam jednog grada. Sve što je ostalo iza njega su barijere, od rupa na putu do biznis barijera.

Martinović je brzo spakovao kofere i otišao za Podgoricu, u svoju kuću od 200 kvadrata, za koju Kolašinci tvrde da je napravio u „saradnji“ sa jednom privatnom kompanijom koja sada gradi zgradu na Dulovinama, mjestu koje je postalo poznato široj javnosti po hotelu koji se vodi na rođaka Martinovića, a za kojeg Kolašinci sumnjaju da je u stvari njegov, kao i po nelegalnoj sječi šume, o čemu se mladi ekolog i resorni ministar još nije oglasio.

Za kraj ostavljamo bonus video na kojem se vidi kako je Martinović ”doveo u red” gradsku infrastrukturu.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
11.12.2023-07:18 07:18

Samo ovaki kadrovi napreduju. Dali je ovo bila preporuka kod Spajića da ga postavi za ministra? Dali su ovo obećanja PES da samo provereni i stručni ljudi mogu sjede ti u ministarke fotelje?

!!!
11.12.2023-17:20 17:20

Jutros nalećeh đe se javlja gorepomenuti i to,pazi sad,iz Dubaija…Odijelo na njemu kao strano tijelo a čini mi se da mu ostalo oko usta od hrane.Kako da organizujemo da tamo ostane i razvija njima turizam?

kolašinka
11.12.2023-17:52 17:52

Što se Kolašina tiče Vlado je ne samo obesmislio grad po mnogim pitanjima, nego je učinio da Demokrate nikada u Kolašinu neće više biti u vlasti. Razorio je tu partiju!

Jelena
11.12.2023-18:48 18:48

Uzas, grad duhova, posle spodobe!

SuperHik
12.12.2023-00:21 00:21

Mogao je gospodin da postavi BALVANE!