Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Marđonović: Vukčević i Delić ne mogu da govore u ime Zanatske komore, najavljujem tužbe i krivične prijave

On je reagovao na jučerašnje saopštenje Vukčevića i Delića

Kao predstavnik 24 od 26 udruženja Zanatske komore, koja su me ovlastila da potpišem Memorandum o saradnji, osuđujem čin Ivana Vukčevića i Vojislava Delića, odbacujem navode i najavljujem odgovarajuće tužbe i krivične prijave, saopštio je Boris Marđonović iz JU Zanatska komora Crne Gore.

On je reagovao na jučerašnje saopštenje Vukčevića i Delića.

“Većinska, demokratska i transparentna odluka o potpisivanju Memoranduma o saradnji sa svim zainteresovanim partijama radi donošenja novog Zakona o zanatstvu, koji su predstavnici Vlade odbili na Radnoj grupi, ne može se povući samovoljno, a naročito ne na osnovu predizbornog obećanja ministra u tehničkom mandatu o dodjeli kancelarije Zanatskoj komori u istom Ministarstvu”, kazao je on.

Prema njegovim riječima Vukčević i Delić mogu da govore samo u ime svojih udruženja, a nikako u ime JU Zanatske komore.

“Lični razlozi nezadovoljnih pojedinaca, koji ne poštuju demokratske procedure, izbjegavaju redovne izbore za zanatski parlament i konsultacije sa svim članovima upravnog odbora, ne može uticati na odluke ostalih udruženja a naročito ne da sarađuju sa onim partijama, koje razumiju i podržavaju potrebe zanatlija i značaj socijalnog prartnerstva. Jednako smo tretirali sve partije u Crnoj Gori, svima smo poslali isti Memorandum 13. oktobra 2022. godine i logično je da će zanatlije glasati samo za one partije, koje su se javno obavezale da će im donijeti dobro”, zaključio je Marđonović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve