Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan Memorandum o saradnji Zanatske komore Crne Gore i Sjeverne Makedonije

''Na sastanku Komora koji je održan u toku protekle radne nedjelje su razmijenjena mišljenja i iskustva, razmotreni mogući načini jačanja partnerstva, inteziviranja saradnje, ekspertske podrške, transfera informacija, ideja i znanja'', saopšteno je iz Zanatske komore Crne Gore

Zanatska komora Crne Gore i Zanatska komora Republike Sjeverne Makedonije potpisale su Memorandum o saradnji sa ciljem uspostavljanja temelja buduće saradnje i zajedničkih aktivnosti Komora usmjerenih na afirmaciju, unaprjeđenje, promociju i razvoj zanatstva.

Na sastanku Komora koji je održan u toku protekle radne nedjelje su razmijenjena mišljenja i iskustva, razmotreni mogući načini jačanja partnerstva, inteziviranja saradnje, ekspertske podrške, transfera informacija, ideja i znanja. Takođe, analizirane su šanse za stvaranje povoljnog poslovnog ambijeta u zanatskoj djelatnosti, mogućnosti promocije zajedničkih aktivnosti i podrške nacionalnim, regionalnim i međunarodnim projektima.

U ime Zanatske komore Crne Gore, Memorandum o saradnji je potpisao Predsjednik Ivan Vukčević, a u ime Zanatske komore Republike Sjeverne Makedonije Predsjednik, Agron Fazliji.

Domaćin sastanka i upriličene ceremonije potpisivanja Memoranduma bilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja, čiji predstavnici su prepoznali značaj inicijative Zanatske komore Republike Sjeverne Makedonije i uspostavljene saradnje sa Zanatskom komorom Crne Gore u pravcu ostvarivanja interesa obje Komore, zanatske djelatnosti i uspješnijih odnosa saradnje Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

– Jačanje ugleda zanatsva, kao i unaprjeđenje, osnaživanje i razvoj ove djelatnosti, moraju dobiti potrebnu važnost i ulogu u društvu i privredi, u interesu zanatlija, zanatstva, makroekonomije i države, kao i zbog pozitivnih multiplikativnih sistemskih efekata koji se mogu vrlo povoljno odraziti na naše društvo i državu. Pomoć države, u tom smislu, je vrlo značajna i neophodna – zaključuju u saopštenju Zanatske komore koje potpisuje izvršna direktorica Sanja Đurović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve