Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Perović-Ivanović: Prepoznat značaj I potreba za saradnjom sa zanatskim udruženjima

Građanska Crna Gora, kaže Adrović, smatra da je temelj uspjeha svakog društva kvalitetno obrazovanje, koje je nažalost u CG urušeno u značajnoj mjeri

Danas je u prostorijama građanskog pokreta Možemo potpisan Memorandum o saradnji između „Koalicija GP Mi Možemo i Građanska Crna Gora“ i predstavnika 24 zanatska udruženja.

U ime koalicije potpisnici su bili dr Dragica Perović-Ivanović i Esnaf Adrović, dok je u ime predstavnika Udruženja potpisnik bio Boris Marđonović.

„Naša koalicija je prepoznala značaj saradnje sa zanatskim udruženjima. Samo zajedničkim naporima možemo doći do bolje pozicioniranosti zanatskih usluga, koje su nepravedno zapostavljene u proteklom periodu, i bile na marginama društva. Zato zanatliije u nama imaju iskrenog saveznika.„ saopštila je Perović-Ivanović.

Marđonović je kazao da su novi donosioci odluka razumjeli značaj socijalne tržišne ekonomije.

„Čestitam koaliciji na prepoznavanju ključnog problema privrede, a to je ekonomski poredak nakon višedecenijskog iskustva centralne planske ekonomije i tri decenije liberalne tržišne ekonomije od koje je prva doživjela totalni krah a druga podstakla raslojavanje i siromaštva. Konačno, novi donosioci odluka su razumjeli značaj socijalne tržišne ekonomije za koju je ovim Memorandumom razvijen koncept, i koja je u krajnjem zvanični ekonomski poredak Evropske Unije ankerisan članom 3. konsolidovanog Lisabonskog ugovora. Država mora da osigura privredi pravnu sigurnost, a svim građanima socijalnu sigurnost”, istakao je Boris Marđonović.

Građanska Crna Gora, kaže Adrović, smatra da je temelj uspjeha svakog društva kvalitetno obrazovanje, koje je nažalost u CG urušeno u značajnoj mjeri.

“Disproporcija produkcije diploma i dobijenog znanja je enormna, posebno praktična primjena stečenih znanja kod učenika je upitna. Shodno tome dajemo punu podršku inicijativi zanatlija koja ima za cilj prije svega kvalitet a ne kvantitet kada je u pitanju stručno obrazovanje. Vjerujemo, da zajedno možemo pokrenuti točak pozitivnih promjena u obrazovnom sistemu CG, zato smo danas i potpisali ovaj Memorandum o saradnji”, zaključio je Esnaf Adrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
anela
22.05.2023-00:19 00:19

Gospodjo Perovic Ivanovic Vi ste jedini ucesnik ovih izbora koji tacno zna kome da se obrati i ko je zeljan makar da ih neko saslusa pa sve i da im i ne rijesi problem. Svaka cast i hvala.

Majstor M
22.05.2023-00:22 00:22

Mi zivimo u drzavi gdje se zanatlijama sprdaju i ponizavaju ih kao da su nekakav beskoristan dio drustva koji parazitira na konto skolovanih eksperata iz drzavne uprave a ne suprotno. Da bi rijesili njihove probleme vrlo je jednostavno povesti dijalog,doci do nekog resenja da ono sto vazi za veliko preduzece ne mora da vazi i za svako malo. Buducnost Crne Gore su takvi dijalozi i mikromenadzment koji samo Vi mozete da nam pruzite u ovom moru partija koje nam obecavaju fabrike solarnih panela ,svemirski program ,penzije od 1000e i slicno