Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Manojlović: Proizvodnja u Željezari bi mogla početi već na proljeće

Poručio rukovodilac kompanije EPCG-Željezara Nikšić

Novosnovanom firmom EPCG-Željezara Nikšić upravljaće inžinjer metalurgije Đorđije Manojlović koji je do sad rukovodio Sekretarijatom za uređenje prostora Opštine Nikšić.

Za očekivati je, kako je kazao, da proizvodnja počne već za koji mjesec.

„Osim solarne elektrane planirano je da se u pogonima proizvode i neophodne podkonstrukcije za panele, kao i da radi pogon Kovačnica“; kazao je Manojlović.

Biznis planom je, dodaje on, predviđeno da novo preduzeće upošljava oko 300 radnika.

„Metalurzi, njih 229, koji su bez posla ostali 1.septembra očekuju da svi nađu zaposlenje u preduzeću u kojem su radili decenijama“, istakao je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
21.01.2023-11:13 11:13

Sunce je obasjalo tmurni Onogošt. Spasioci svega, svakoga i svačega su za tričavih 20 000 000€ kupili posrnulu zelezaru i sa njom oko 230 neradnika kojima je već unaprijed isplaćena otpremnina, a koju oni nemaju namjeru vrnuti. Svi dugovi posrnule železare će natovariti svim, od neke blagosti i sreće obamrlim, građanima. Kad su već kupili posnulu nekadanju lepoticu mogli bi i : 1. Preko posrnulog rudnika, onog koji se sad bavi poleprivredom i gajenjem ljekovitog i ukrasnog bilja, iz suśedne države pribaviti 500 krava i isto toliko ovaca, a platit ih neplaćenim a isporučenim uglijevom. 2. Sijeno i mekinje bi… Pročitaj više »