Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Lekić: Ispada da smo ugovorom sa EPS napravili štetu Srbiji

On smatra da bi, bar do okončanja istražnog postupka, javnost Crne Gore trebalo da bude pošteđena besmislene rasprave za medijskom agenturom Mila Đukanovića, ali to, očigledno, ne želi Demokratska partija socijalista

Nakon što je specijalno policijsko odjeljenje Sektora za borbu protiv kriminala zatražilo dokumentaciju vezanu za ugovor sa Elektroprivredom Srbije (EPS) i nabavku dampera, u postupku koji je pokrenut sa “malim” zakašnjenjem od pola godine i to, sasvim slučajno zar ne, u foto-finišu kampanje za parlamentarne izbore, sa velikim zadovoljstvom i nadom da će ova uzaludna i još prljavija kampanja koja se vodi isključivo protiv mene lično, što prije doživjeti i veliko finale pred sudom, blagovremeno smo ustupili traženu dokumentaciju, saopštio je izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, Milan Lekić. 

On smatra da bi, bar do okončanja istražnog postupka, javnost Crne Gore trebalo da bude pošteđena besmislene rasprave za medijskom agenturom Mila Đukanovića, ali to, očigledno, ne želi Demokratska partija socijalista.

“U najnovijem “analitičkom” tekstu Pobjede, tradicionalno zasnovanom na samo njima znanim izvorima, a koji po objavljivanju orkestrirano prenose “ćerke portali”, ali ne i mediji sa ozbiljnijim tiražom i čitanosti, rečeno je da je doskorašnji v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, gospodin Miroslav Tomašević, smijenjen i zbog saradnje sa našom kompanijom, aludirajući da je ugovor navodno bio koruptivan i štetan za EPS”, kazao je Lekić.

On je ocijenio da bi to bilo smiješno, da nije baš tužno.

“Đukanovićeva medijska falanga, mjesecima unazad, upire i joguni se kako je ugovor o kupoprodaji mrko-lignitnog uglja sa EPS-om štetan za Rudnik uglja i da su njime, eto, poharani državni resursi. Čak je i političko krilo organizovane kriminalne bande, vidno uznemireno i zabrinuto za sudbinu naše kompanije koju smo spasili u posljednji čas od njihove brige, podnijelo krivičnu prijavu sa istim navodima”, rekao je Lekić.

Prema njegovim riječima, ispada da su tim ugovorom napravili štetu Republici Srbiji.

“Gospodo, aktuelni izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, moja malenkost, zahvaljujući profesionalnom pristupu poslu i nadasve odgovornošću koju ispoljava prema građanima Pljevalja, zavrijedio je ne malo povjerenje i poštovanje kod svojih sugrađana, sledstveno tome i uticaj u društvu, ali ne i moć da uništava prirodne resurse država, smijenjuje rukovodstva energetskih kompanija iz okruženja i slično”, poručio je izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja.

On je kazao kako su, vjerovatno navikli da obitavaju u partiji koja je u vlasništvu “svemoćnog” šefa mafijaške hobotnice čiji su pipci dolazili i do narko kartela iz Latinske Amerike.

“Ali mi ne funkcionišemo na taj način. To nas, uostalom, i razlikuje od vas. Na kraju, uozbiljite se makar do okončanja istrage”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve